ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός κινδύνου η 27χρονη αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η 27χρονη Βασιλική Πλεξίδα ήταν η μοναδική γυναίκα που επέβαινε στο μοιραίο Χιούι και η μοναδική επιζήσασα της απρόσμενης πτώσης του.

Στο ιστορικό παρόμοιων συμβάντων ιστορίες επιβίωσης, όπως η δική της, σπανίζουν – τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Η αρχιλοχίας κατάγεται από τα Τρίκαλα αλλά ζει με τον σύζυγό της στον Βόλο και υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού, στο Στεφανοβίκειο.

H νεαρή στρατιωτικός, που διεκομίσθη αμέσως μετά το δυστύχημα στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, φέρει μικρό κάταγμα στη λεκάνη, τραύμα στον αυχένα και εκδορές στα χέρια. Ωστόσο, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, βρίσκεται εκτός κινδύνου, ενώ λέγεται ότι και οι αξονικές τομογραφίες στις οποίες υπεβλήθη ήταν καθαρές.

Εκτινάχθηκε 50 μ.

Η εκ θαύματος σωτηρία της από τη σφοδρή σύγκρουση υποδεικνύει ότι είτε το ελικόπτερο «καρφώθηκε» στο έδαφος με το εμπρόσθιο τμήμα ή συνετρίβη πέφτοντας στη γη με το αριστερό σκέλος, δεδομένου ότι η Βασιλική Πλεξίδα καθόταν στη δεξιά πίσω πλευρά του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Φαίνεται, δε, ότι κατά την πρόσκρουση η ίδια εκτινάχθηκε περίπου 50 μέτρα μακριά, ούσα, όμως, πάντοτε πάνω στο κάθισμά της.

Η Βίκυ, όπως την αποκαλούν οι οικείοι της, προέρχεται από οικογένεια στρατιωτικών και ο σύζυγός της υπηρετεί στον Στρατό Ξηράς. Η ίδια επέλεξε συνειδητά στο λύκειο τις στρατιωτικές σχολές  και  μάλιστα είναι σήμερα μία από τις ελάχιστες γυναίκες που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή της πολεμικής αεροπορίας.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ