Ρεκόρ κίνησης δεδομένων το Πάσχα για Cosmote

Ρεκόρ κίνησης δεδομένων το Πάσχα για Cosmote

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερδιπλασιάστηκε η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα. Συγκεκριμένα, από τη Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, η κίνηση δεδομένων (mobile data) στο δίκτυο της εταιρείας ανήλθε σε 970 terabytes (1 terabyte = 1.000 gigabytes), σημειώνοντας αύξηση κατά 130% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με την Cosmote, πάνω από το 50% της κίνησης έγινε μέσω του δικτύου 4ης γενιάς (4G/4G+), ξεπερνώντας για πρώτη φορά την κίνηση δεδομένων μέσω δικτύου τρίτης γενιάς (3G).

Το Facebook αναδείχθηκε η δημοφιλέστερη εφαρμογή κινητού, αφού «ανάλωσε» το 35% του συνολικού όγκου δεδομένων. Με βάση τα στοιχεία της Cosmote, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι Ελληνες και ξένοι εκδρομείς ανέδειξαν την Κέρκυρα ως τον πιο δημοφιλή πασχαλινό προορισμό. Ακολούθησαν η Πάτρα, ο Βόλος, τα Χανιά, η Λάρισα, η Χαλκίδα και η Λέσβος. Βάσει των στοιχείων κίνησης μέσω περιαγωγής (roaming), οι ξένοι επισκέπτες διπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ ακολούθησαν Αγγλία, Βουλγαρία, Ιταλία, ΗΠΑ και Κύπρος. Στη σημαντική αύξηση της κίνησης δεδομένων, σύμφωνα με την εταιρεία,συνέβαλε η συνεχής επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της σε όλη τη χώρα. Τον Απρίλιο του 2017, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G ανήλθε σε 95% και του δικτύου 4G+ σε 85%. Πρόσφατα, ο όμιλος ΟΤΕ έκανε διαθέσιμες στους καταναλωτές, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στον κόσμο, ταχύτητες έως και 500 Mbps σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή