«Το μετριοπαθές Ισλάμ αποτελεί έμπνευση για τον μουσουλμανικό κόσμο» είπε ο Πενς από την Ινδονησία

«Το μετριοπαθές Ισλάμ αποτελεί έμπνευση για τον μουσουλμανικό κόσμο» είπε ο Πενς από την Ινδονησία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς χαιρέτισε σήμερα το μετριοπαθές ισλάμ που κυριαρχεί στην Ινδονησία ως πηγή έμπνευσης για τον μουσουλμανικό κόσμο στη διάρκεια επίσκεψής του στην πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

«Το παραδοσιακά μετριοπαθές ισλάμ στην Ινδονησία αποτελεί ειλικρινά έμπνευση για τον κόσμο», δήλωσε ο Πενς μετά τη συνομιλία που είχε με τον Ινδονήσιο πρόεδρο Τζόκο Γουιντόντο.

«Στη χώρα σας, όπως και στη δική μου, η θρησκεία ενώνει, δεν διχάζει. Αυτό μας δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και αναγνωρίζουμε τη σημαντική πηγή έμπνευσης που αποτελεί η Ινδονησία για τον κόσμο», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Πενς φάνηκαν σαν μια προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να αμβλύνει την ένταση με τον μουσουλμανικό κόσμο μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ προκάλεσε έντονες επικρίσεις τους τελευταίους μήνες υπογράφοντας διατάγματα που απαγορεύουν προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών έξι μουσουλμανικών χωρών, έναν κατάλογο στον οποίο δεν περιλαμβάνεται η Ινδονησία, με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πάντως οι δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου έγιναν μία ημέρα μετά την εκλογή του νέου κυβερνήτη της Τζακάρτας, με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας να δείχνουν την αυξανόμενη επιρροή των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών.

Ο χριστιανός απερχόμενος κυβερνήτης της Τζακάρτας «Αχόκ» Μπασούκι Τζαχάτζα, που δικάζεται για βλασφημία, ηττήθηκε από τον μουσουλμάνο αντίπαλό του.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή