Mέτρα από Facebook για τα βίντεο με βία

Mέτρα από Facebook για τα βίντεο με βία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ υπόσχεται να συμβάλει στην αποφυγή του ενδεχομένου να επαναληφθεί η ανάρτηση βίντεο όπως εκείνου με τη δολοφονία ηλικιωμένου στο Κλίβελαντ. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook υποσχέθηκε χθες ότι η εταιρεία του θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανάρτησης βίντεο όπου καταγράφονται περιστατικά βίας.

Ο Ζούκερμπεργκ, που εκφώνησε ομιλία στο ετήσιο συνέδριο του Facebook για την ανάπτυξη λογισμικών, επισήμανε τα αισθήματα συμπόνιας των εργαζομένων της εταιρείας προς τους φίλους και την οικογένεια του θύματος Ρόμπερτ Γκόντγουιν.

Την ίδια στιγμή, στην επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται το βίαιο περιεχόμενο που αναρτάται από χρήστες στην πλατφόρμα του σκοπεύει να προχωρήσει το Facebook, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η εταιρεία. Η σχετική ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε μετά την ανάρτηση στο Facebook Live του βίντεο που δείχνει τη δολοφονία του ηλικιωμένου άνδρα στις ΗΠΑ. Το βίντεο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή και παρέμεινε εκεί για σχεδόν δύο ώρες.

«Γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίο να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Το Facebook δέχθηκε έντονη κριτική εξαιτίας της χρονικής διάρκειας που το βίντεο παρέμεινε στην πλατφόρμα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή