Καμμένος: Οι παραβιάσεις δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων

Καμμένος: Οι παραβιάσεις δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμηρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας έκανε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος με αφορμή τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στην Κίναρο, ενώ στην Ελλάδα κηρυσσόταν τριήμερο πένθος για τον θάνατο τεσσάρων αξιωματικών από την πτώση ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. «Οι παραβιάσεις ημέρα πένθους των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη θυσία τεσσάρων αξιωματικών σήμερα (σ.σ.: χθες) και ενός στρατιώτη χθες (σ.σ.: προχθές) δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων», ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφερόταν, συγκεκριμένα, στην πτήση που πραγματοποίησε χθες πάνω από τη νησίδα Κίναρο (δυτικά της Λέρου) σχηματισμός έξι τουρκικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από τέσσερα F-16 και δύο F-4. Τα τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 16.08 και στη συνέχεια διασπάστηκαν σε δύο μικρότερους σχηματισμούς. Ο πρώτος, αποτελούμενος από δύο F-16 και δύο F-4, πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν της Κινάρου σε ύψος 26.000 ποδιών, και ο δεύτερος σχηματισμός, αποτελούμενος από δύο F-16, πέταξε στις 16.26 σε ύψος 22.000 ποδιών. Υπενθυμίζεται ότι η Κίναρος έχει ιδιαίτερη συναισθηματική σημασία για τα στελέχη των Ε.Δ., καθώς τον Φεβρουάριο του 2016 εκεί σκοτώθηκαν έπειτα από συντριβή ελικοπτέρου τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή