Ο Ερντογάν ετοιμάζει νέα κυβέρνηση

Ο Ερντογάν ετοιμάζει νέα κυβέρνηση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα προωθήσει μια σειρά σημαντικών αλλαγών στο νομικό πλαίσιο της χώρας έτσι ώστε η Τουρκία να μεταβεί μια ώρα αρχύτερα στο προεδρικό σύστημα, ετοιμάζει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα, με εντολή του Προεδρικού, ο Πρωθυπουργός Μπιν Αλί Γιλντιρίμ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό. Σημαντικά ονόματα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ενδέχεται να μείνουν εκτός του κυβερνητικού σχήματος με τον σχεδιαζόμενο ανασχηματισμό. Την ίδια ώρα, φιλόδοξες προσωπικότητες του ΑΚΡ ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην νέα περίοδο.

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι το Προεδρικό επιλέγει να διατηρήσει στο κυβερνητικό σχήμα τα εξής ονόματα: ΝουρεττίνΤζανίκλι, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ΝιχάτΖεϊμπεκτσί, Υπουργός Οικονομίας, ΜπεράτΆλμπαϊρακ, Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Υπουργός Εσωτερικών, Ρετζέπ Άκνταγ, Υπουργός Υγείας, ΜπεκίρΜπόζνταγ, Υπουργός Δικαιοσύνης. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη του τις τελευταίες επιθέσεις τους κατά της Ε.Ε. και την σκληρή ρητορική τους που βρίσκει αντίκτυπο στην βάση του κόμματος, το Προεδρικό τάσσεται υπέρ της παραμονής του ΜεβλούτΤσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών και της ΑϊσέΜπετούλΣαγιάν, Υπουργός Οικογένειας και Γυναίκας στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Στην νέα περίοδο, αλλαγή φρουράς αναμένεται στα εξής υπουργεία: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Υπουργείο Επιστήμης και Βιομηχανίας, Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Τελωνείων και Εμπορίου, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι πληροφορίες της Κ δείχνουν ότι ο μπούσουλας του Προεδρικού για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό είναι η πιο αποτελεσματική καταπολέμηση της Οργάνωσης Φέτο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Επίσης, σημαντικές προσωπικότητες του ΑΚΡ, όπως οι ΜπουρχάνΚουζού (σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα συντάγματος), Μουσταφά Σέντοπ, ΜπουλέντΤουράν, ΑμντουλχαμίντΓκιουλ, Αχμέτ Γκιούντντογντου και Μουσταφά Γενέρογλου αναμένουν με αγωνία την υπουργοποίηση τους.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι αμέσως μετά το δημοψήφισμα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Μπιν Αλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι έρχονται αλλαγές σε πολλά πεδία της διακυβέρνησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή