Η ψηφοφορία για τον θεσμό των Βραβείων Βιβλίου Public

Η ψηφοφορία για τον θεσμό των Βραβείων Βιβλίου Public

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται για λίγες ημέρες ακόμη η διαδικασία της ψηφοφορίας στον θεσμό των Βραβείων Βιβλίου Public μέσα από την ιστοσελίδα www.publicbookawards.gr όπου το κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου μπορεί να εκφράσει τις προτιμήσεις του για τα αγαπημένα του βιβλία της χρονιάς που πέρασε.

Για το 2017 ο θεσμός ανανεώνεται με την προσθήκη δύο νέων σημαντικών κατηγοριών στα Βραβεία Κοινού, του Ελληνικού Διηγήματος και του Ανεξάρτητου Βιβλιοπωλείου της χρονιάς, σε μια κίνηση προαγωγής του βιβλίου και των μικρότερων εστιών πολιτισμού, σε μια εποχή που τέτοιες προσπάθειες συναντούν πολλές δυσκολίες.

Στόχος του θεσμού των βραβείων, όπως μας ενημερώνουν, είναι να ενδυναμώσει τη σχέση του αναγνωστικού κοινού με το βιβλίο και να δώσει βήμα στους βιβλιόφιλους να αναδείξουν τα αγαπημένα τους βιβλία ψηφίζοντας μέσα από εννέα διαφορετικές κατηγορίες. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 160 εκδότες, 2.200 τίτλοι βιβλίων και 1.300 συγγραφείς.

Η δεύτερη φάση των βραβείων θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου, όπου τα Public θα ανακοινώνουν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης και τα 10 δημοφιλέστερα βιβλιοπωλεία. Στη δεύτερη φάση, οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία ή βιβλιοπωλείο και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Μαΐου.

Πέρυσι το βραβείο ελληνικού μυθιστορήματος απονεμήθηκε στον Γιάννη Ξανθούλη για το βιβλίο του «Την Κυριακή έχουμε γάμο» (εκδ. Διόπτρα), ενώ το 2015 τιμήθηκε ο Χρήστος Χωμενίδης για τη «Νίκη» (εκδ. Πατάκη).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.publicbookawards.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή