Ληστεία με ομηρία σε τράπεζα στον Πειραιά

Ληστεία με ομηρία σε τράπεζα στον Πειραιά

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοπλη ληστεία με ομηρία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε τράπεζα στην Καλλίπολη.

Τέσσερις δράστες με μάσκες σιλικόνης μπήκαν λίγο μετά τις 2.15 μ.μ.  στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Χατζηκυριάκου και  ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων 5 υπαλλήλους και 3 πελάτες που τη στιγμή της ληστείας βρίσκονταν στο εσωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν στην κατοχή τους ένα πιστολι, ένα μακρύκαννο και μία χειροβομβίδα.

Στη συνέχεια, δύο τουλάχιστον από τους ληστές κατέβηκαν στο υπόγειο του καταστήματος και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού παρόμοιου με εκείνο που χρησιμοποιείται στις οξυγονοκολλήσεις παραβίασαν άγνωστο αριθμό θυρίδων και αφαίρεσαν το περιεχόμενό τους. Όλοι οι υπάλληλοι και οι πελάτες κρατήθηκαν όμηροι στο υπόγειο.

Το σύστημα συναγερμού της τράπεζας  ενεργοποιήθηκε στις 4.45 μ.μ., σχεδόν 3 ώρες μετά την εισβολή των ληστών στο υποκατάστημα.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας που ερευνούν το περιστατικό είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στους Αμπελοκήπους τον Αύγουστο του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή