Ο Ομπράντοβιτς «γκρέμισε» το «κάστρο» του ΟΑΚΑ- Η Φενέρ ένα βήμα πριν από το φαιναλ φορ

Ο Ομπράντοβιτς «γκρέμισε» το «κάστρο» του ΟΑΚΑ- Η Φενέρ ένα βήμα πριν από το φαιναλ φορ

4' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φενέρ είχε το μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods, πριν από την έναρξη των πλει οφ της Ευρωλίγκας, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ο…γηπεδούχος των δυο πρώτων αγώνων και με την δεύτερη νίκη της τουρκικής ομάδας στο ΟΑΚΑ (80-75), χρειάζεται μια ακόμα για να την οδηγήσει στο τρίτο συνεχόμενο φάιναλ φορ της ιστορίας της. Η Φενέρ πέτυχε στην Αθήνα την oλική ανατροπή του μειονεκτήματος έδρας και δικαίωσε τις ανησυχίες και τους φόβους όλων όσων, είδαν τον Παναθηναϊκό να διασταυρώνεται στα πλει οφ με την ομάδα του Ομπράντοβιτς για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Παναθηναϊκός που είχε 14 νίκες και μια ήττα στο “κάστρο” του Ολυμπιακού σταδίου για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, ηττήθηκε δυο φορές σε διάστημα 48 ωρών από τον “πολιορκητή”  Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε στο πάμπλουτο βιογραφικό του, μια ακόμα επιτυχία για την μεγαλύτερη αγωνιστική και πνευματική ετοιμότητα που είχε η τουρκική ομάδα.

Η Φενέρ έμεινε ανεπηρεάστη από την εκκωφαντική ατμόσφαιρα των 18.000 φίλων του «τριφυλλιού», δεν αρκέστηκε μόνο στην νίκη του πρώτου αγώνα, κατέκτησε δίκαια την δεύτερη και πλέον χρειάζεται μια ακόμα για να παίξει σε τρίτο συνεχόμενο φάιναλ φορ επί των ημερών του αναμορφωτή της, Ομπράντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός Superfoods κινδυνεύει να αποκλειστεί ακόμα και χωρίς να σημειώσει νίκη, όπως συνέβη και πέρυσι που είχε μειονέκτημα έδρας, αν την ερχόμενη Τρίτη, ηττηθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά. Το μοντέλο των 7 Αμερικάνων παικτών οδηγείται σε αγωνιστική “χρεοκοπία”, τουλάχιστον για την επιχείρηση επιστροφής του ΠΑΟ στα ευρωπαϊκά φάιναλ φορ, ύστερα από 5 χρόνια, ενώ ευθύνες αναλογούν και τον Τσάβι Πασκουάλ, γιατί δεν έπεισε τους ποιοτικούς επιθετικά παίκτες του να μοχθήσουν και στην άμυνα, τουλάχιστον στα δυο καθοριστικά παιχνίδια με την Φενέρ, αλλά και να παίξουν με καλύτερες συνεργασίες στην επίθεση…

Γιατί, όσο κι αν υπάρχει μεγάλο θέμα στην δημιουργία του παιχνιδιού και της οργάνωσης του από τον Νίκ Καλάθη, δεν παύει να υφίσταται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από το… “3 on 3” που παίζουν οι Ρίβερς, Τζέιμς, Σίνγκλεντον, Γκίστ, Νίκολς, Φελντέιν και Γκάμπριελ

Ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων «ξεχείλιζε» στο πρώτο 3λεπτο του αγώνα και από τις 4 εύστοχες επιθέσεις τους, αλλά η αμυντική απροσεξία δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη από την Φενέρ που βρέθηκε να χάνει με 16-9, αλλά «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενη με δυο πόντους (20-22). Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την έκβαση του αγώνα, γιατί «διάβασαν» τις «παγίδες» των αντιπάλων τους και αξιοποίησαν, σχεδόν, όλες τις φάσεις που βρέθηκαν σε «μονομαχίες» ψηλού και κοντού παίκτη. Σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές επιδόσεις του Μπογκντάνοβιτς (18 ποντους), όπως και στο πρώτο παιχνίδι και χωρίς να υπάρχει σχέδιο και προσπάθεια περιορισμού του, η Φενέρ έφτασε τους 45 πόντους στην ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου, έναντι των 43 του Παναθηναϊκού Superfoods και των πρωτοβουλιών που πήρε ο Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικάνος γκαρντ ήταν σαφώς πιο επιθετικός (14 πόντοι), συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα και η απόδοση του έμοιαζε πολύ με το «δολοφονικό ένστικτο που είχε στα περσινά πλει οφ της Ευρωλίγκας και όταν στο ίδιο γήπεδο, ως παίκτης της Μπασκόνια είχε «πληγώσει» πολύ την ελληνική ομάδα.

Το γεγονός ότι η Εφές είχε καλά ποσοστά ευστοχίας και έφτασε σε υψηλή συγκομιδή πόντων για το πρώτο 20σάλεπτο δεν ήταν θετική προϋπόθεση για τον Παναθηναϊκό που είχε σαφή πρόθεση να κερδίσει το παιχνίδι από την επίθεση του, όπως έχει συνηθίσει να παίζει σ΄όλη την φετινή περίοδο και εξαιτίας των παικτών που διαθέτει.

Ο Ομπράντοβιτς δεν έδωσε… «ανάσες» στον Μπογκντάνοβιτς και αντικατέστησε τον συμπατριώτη του, ύστερα από τα πρώτα 25 λεπτά, ενώ διατήρησε στο παρκέ, το δίδυμο των Ούντο και Βέσελι για τις θέσεις των ψηλών, κερδίζοντας τις περισσότερες «μάχες» από τους προσωπικούς αντιπάλους τους. Ιδιαίτερα, ο Ούντο κυριάρχησε και στις δυο ρακέτες, έδειχνε…ακούραστος και αποτέλεσε το σταθερό σημείο αναφοράς της Φενέρ που προηγήθηκε με την μέγιστη διαφορά των 7 πόντων (3ποντο του Ντίξον στο 27’) και είχε μόλις πέντε λάθη, μέχρι το 30’ (59-63).

Οι «πράσινοι» έκαναν αναγκαστικά την ύστατη προσπάθεια τους στο 4ο δεκάλεπτο για να έφταναν στην πρώτη νίκη τους, αλλά την άφησαν ανολοκλήρωτη. Με σερί 9-2 που δημιουργήθηκε και πάλι με ατομικές ενέργειες υψηλού ρίσκου, ο ΠΑΟ προηγήθηκε 68-65 στο 33’. Το ταιμ αουτ που πήρε ο Ομπράντοβιτς και η εφαρμογή των εντολών του στα εναπομείναντα εφτά λεπτά, άλλαξε την ροή του αγώνα, καθώς η Φενέρ «απάντησε» με σερί 0-9 (68-74 στο 38’), οι Ντίξον (75-78 στα 17’’) και Σλούκας (75-80 στα 12’’) ήταν ψύχραιμοι και εύστοχοι στην εκτέλεση 4 βολών, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία να προηγηθεί από το άστοχο 3ποντο του Ρίβερς (75-76 στα 24’’) και το ολέθριο λάθος του Μπουρούση στην επαναφορά της μπάλας (στα 17’’). Στο ίδιο γήπεδο, πέρυσι, ο ίδιος παίκτης ως αντίπαλος του ΠΑΟ ήταν ο «κολοσσός» της Μπασκόνια, ενώ χθες το άγχος «θόλωσε» την σκέψη του.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 14 (1), Νίκολς, Ρίβερς 8 (2), Τζέιμς 22 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5 (1), Φελντέιν, Γκιστ 6, Μπουρούσης 13 (1), Καλάθης 4.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ούντο 22, Άντιτς 3 (1), Μπογκντάνοβιτς 25 (5), Σλούκας 5 (1), Βέσελι 2, Κάλινιτς 7 (1), Ντίξον 14 (3), Ντατόμε 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή