Ο κ. Παυλόπουλος «για τον αγώνα των Ελλήνων»

Ο κ. Παυλόπουλος «για τον αγώνα των Ελλήνων»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τον τόπο μας τον αγαπάς περισσότερο όταν τον βλέπεις από μακριά και ξέρεις τον αγώνα που δίνει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος χθες στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία της AHEPA. Απαριθμώντας τα μηνύματα που αξίζει να μεταφέρουν τα μέλη της οργάνωσης και οι Ελληνες ανά τον κόσμο, ο Προκόπης Παυλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη γεωπολιτική θέση της χώρας που λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή και στον «αγώνα που δίνει σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να μείνει στην Ευρώπη και στον σκληρό πυρήνα της Eυρωζώνης και ότι πρέπει να στηριχθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Μηνύματα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για τα σύνορα της χώρας που είναι και σύνορα της Ε.Ε. –μίλησε για αγώνα που δίνει η Ελλάδα «όχι μόνο για τη δική της υπόσταση, αλλά και για να θωρακίσει την Ε.Ε»–, αλλά και για τη Συνθήκη της Λωζάννης που πρέπει να είναι «απολύτως σεβαστή». Αναφέρθηκε ακόμη στο προσφυγικό, όπου απαιτείται η αλληλεγγύη των Eυρωπαίων εταίρων, αλλά και στο Κυπριακό, όπου επανέλαβε ότι η όποια λύση πρέπει να σέβεται το κοινοτικό κεκτημένο και άρα να μην έχει εγγυήσεις τρίτων ούτε στρατεύματα κατοχής. «Για 95 χρόνια η AHEPA δουλεύει για την Ελλάδα. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και επιπλέον, παρά τις δυσκολίες, είσαστε από τις λίγες χώρες που συνεισφέρετε στο ΝΑΤΟ, κι αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την Ελλάδα», σημείωσε από την πλευρά του ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Α. Ζαχαριάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή