Συλλυπητήρια από Τραμπ και Μέρκελ για την επίθεση στο Παρίσι

Συλλυπητήρια από Τραμπ και Μέρκελ για την επίθεση στο Παρίσι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την χτεσινή επίθεση στο Παρίσι που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό.

«Αυτό είναι ένα πραγματικό φρικτό πράγμα που συμβαίνει, φαίνεται να είναι μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Τραμπ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι στον Λευκό Οίκο. «Απλά δεν τελειώνει ποτέ», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε δυνατοί».

Παράλληλα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, δήλωσε ότι η επίθεση που έγινε στο κέντρο του Παρισιού, είναι το τελευταίο περιστατικό που υπενθυμίζει ότι η τρομοκρατία μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ενώ οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να την εξαλείψουν.

Από την πλευρά της και η  Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στη Γαλλία μέσω του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η καγκελάριος Μέρκελ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στον (γάλλο πρόεδρο) Φρανσουά Ολάντ μετά την επίθεση σε αστυνομικούς στο Παρίσι: Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο Twitter ο Ζάιμπερτ.

Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβυς κ. Γεώργιος Γεννηματάς διαβίβασε σήμερα το πρωΐ, προς τον εδώ Πρέσβυ της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy, τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Γαλλικό Λαό και τις οικογένειες των θυμάτων της χθεσινής απεχθούς τρομοκρατικής επίθεσης στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter, τόσο στα ελληνικά όσο και στα γαλλικά,  καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του ΥΠΕΞ αναφέρει: «Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και στεκόμαστε δίπλα στον γαλλικό λαό. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή