Αναβλήθηκε η έκτακτη συνέλευση της Hellenic Seaways

Αναβλήθηκε η έκτακτη συνέλευση της Hellenic Seaways

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεργασίες μεταξύ των δύο μεγαλομετόχων της Hellenic Seaways (HSW), δηλαδή της Τράπεζας Πειραιώς (40,5%) και των Μινωικών Γραμμών (48,53%) συμφερόντων του ομίλου Γκριμάλντι, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για το διοικητικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς της ακτοπλοϊκής, οδήγησαν χθες στην αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Συνέλευση που είχαν ζητήσει οι Μινωικές Γραμμές εγείροντας θέματα διαχείρισης στην ακτοπλοϊκή. Με δεδομένο ότι οι Μινωικές Γραμμές, θυγατρική του ομίλου Grimaldi ο οποίος κατέχει το 95% του μετοχικού τους κεφαλαίου, έχουν καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του ποσοστού της Πειραιώς στον σχετικό διαγωνισμό που διενεργεί η τράπεζα, πηγές της αγοράς εντάσσουν την αναβολή που ζήτησε η Πειραιώς στο πλαίσιο προσπάθειας να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των δύο πλευρών και να αποφευχθεί κλιμάκωση της έντασης ενόψει τόσο της καλοκαιρινής περιόδου όσο και ενδεχόμενων εξελίξεων στο ιδιοκτησιακό της ακτοπλοϊκής.

Η επανάληψη της έκτακτης γενικής συνέλευσης ορίστηκε για τη 16η Μαΐου. Εως τότε αναμένεται να έχουν διαφανεί οι προθέσεις της τράπεζας γύρω από τον διαγωνισμό, στον οποίο οι προσφορές που κατατέθηκαν φέρονται να απέχουν πολύ από την εκτίμηση για τη δίκαιη αποτίμηση της ακτοπλοϊκής που έχει η κάτοχος του 40,5%. Οπως και να διαφανούν ενδεχόμενες νέες πρωτοβουλίες του ομίλου Γκριμάλντι για την ευόδωση των προσπαθειών του να αποκτήσει τον έλεγχο της HSW. Η ανάληψη των καθηκόντων του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς πριν από λίγες μόνον ημέρες εκτιμάται ότι συνέβαλε επίσης στην αναβολή αποφάσεων τόσο για τον διαγωνισμό όσο και για την αναβολή της γενικής συνέλευσης, καθώς απαιτείται χρόνος μέχρι να ενημερωθεί και να λάβει θέση για την υπόθεση η νέα διοίκηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή