«Ιδιο χέρι» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την ένοπλη ληστεία στην Πειραιώς

«Ιδιο χέρι» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την ένοπλη ληστεία στην Πειραιώς

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοπλη ληστεία με ομηρία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Καλλίπολη Πειραιά. Οι δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες στο κοινό, με την απειλή όπλων κατέβασαν στο υπόγειο υπαλλήλους και πελάτες και επί δυόμισι ώρες «έκοβαν» θυρίδες πελατών με εργαλεία οξυγονοκόλλησης. Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε λίγο πριν από τις 5 μ.μ. και ενώ οι δράστες είχαν προλάβει να διαφύγουν. Αστυνομικοί της Ασφάλειας εμφανίζονται βέβαιοι ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες που τον Αύγουστο του 2016 με πανομοιότυπο τρόπο είχαν ληστέψει υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελοκήπους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τέσσερις δράστες που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μάσκες σιλικόνης μπήκαν στις 2.15 μ.μ. στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Χατζηκυριάκου και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν 5 υπαλλήλους και 3 πελάτες. Οπως λένε μάρτυρες, οι ληστές ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, ένα μακρύκαννο όπλο, ενώ ο ένας από αυτούς κρατούσε στο χέρι του χειροβομβίδα. Εξανάγκασαν υπαλλήλους και πελάτες να τους ακολουθήσουν στο υπόγειο του υποκαταστήματος, κρατώντας τους σε καθεστώς ομηρίας για πάνω από δυόμισι ώρες. Σε αυτό το διάστημα, οι ληστές με χρήση ειδικών εργαλείων παραβίασαν περίπου 50 από τις 200 θυρίδες αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Πριν εγκαταλείψουν το υποκατάστημα άρπαξαν από τα ταμεία 10.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ψέκασαν τον χώρο με χλωρίνη προκειμένου να εξαφανίσουν υπολείμματα DNA.

Oι υπάλληλοι της τράπεζας απελευθερώθηκαν και ενεργοποίησαν τον συναγερμό στις 4.45 μ.μ., σχεδόν 3 ώρες μετά την εισβολή των ληστών στην τράπεζα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν το περιστατικό είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στους Αμπελοκήπους τον Αύγουστο του 2016. Και τότε οι δράστες φορούσαν μάσκες σιλικόνης, είχαν πάρει ομήρους τους υπαλλήλους και τους πελάτες του υποκαταστήματος και είχαν παραβιάσει με εργαλεία οξυγονοκόλλησης πάνω από 20 θυρίδες στο υπόγειο του υποκαταστήματος. Είχαν ολοκληρώσει το έργο τους δύο και πλέον ώρες αργότερα και είχαν ψεκάσει τον χώρο με χλωρίνη για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Οι υποψίες των αστυνομικών στρέφονται σε άτομα άνω των 40 – 45 ετών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης που έχουν στο παρελθόν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή