Το λάθος της τράπεζας ευνόησε την πρώην σύζυγο

Το λάθος της τράπεζας ευνόησε την πρώην σύζυγο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τράπεζα έστειλε, προφανώς εκ παραδρομής, στην πρώην σύζυγο πελάτη της τα ενημερωτικά σημειώματα από κίνηση λογαριασμού του και εκείνη τα χρησιμοποίησε εναντίον του στη δίκη για τη διατροφή των παιδιών τους. Το λάθος κόστισε στην τράπεζα πρόστιμο-αποζημίωση 5.000 ευρώ, που της επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και επικυρώθηκε από το ΣτΕ.

Ο ιδιώτης άνοιξε λογαριασμό σε τράπεζα και έδωσε εντολή για την απόκτηση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων μέσω του λογαριασμού του. Ο ίδιος δήλωσε διεύθυνση κατοικίας προκειμένου να του αποστέλλονται τα ενημερωτικά σημειώματα. Ωστόσο η τράπεζα τα απέστειλε σε άλλη διεύθυνση, στην επιχείρηση της πρώην συζύγου του με την οποία βρίσκονταν σε αντιδικία για τη διατροφή των παιδιών τους. Η πρώην σύζυγος ενημερώθηκε για τις οικονομικές δραστηριότητες του πατέρα των παιδιών της και χρησιμοποίησε τα ενημερωτικά σημειώματα σε βάρος του, στη δίκη για τη διατροφή.

Ο… ατυχής πατέρας προσέφυγε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία επέβαλε στην τράπεζα πρόστιμο 5.000 ευρώ. Η τράπεζα με τη σειρά της προσέφυγε στο ΣτΕ, ωστόσο η προσφυγή της απερρίφθη και το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε το πρόστιμο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, η τράπεζα δεν ήλεγξε ως ώφειλε τη διεύθυνση του πελάτη της, ενώ δεν έλαβε και τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του πελάτη της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή