Μαθητές αγαπούν την ανακύκλωση

Μαθητές αγαπούν την ανακύκλωση

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «γυαλιά» στους ενήλικες έβαλαν οι μαθητές των δημόσιων δημοτικών του Δήμου Παλλήνης με τις επιδόσεις τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Σε δύο μόλις εβδομάδες 3.900 μαθητές σε συνεργασία με 200 εκπαιδευτικούς από 15 δημοτικά σχολεία ανακύκλωσαν 935 κιλά χαρτιού, που δύνανται να «σώσουν» 17 δένδρα. Αντίστοιχα, ανακύκλωσαν 574 κιλά πλαστικού από καπάκια και μπουκάλια, που απαλλάσσουν την ατμόσφαιρα από 420 κιλά επιβλαβών αερίων και 14 κιλά αλουμινίου.

«Σε κάθε σχολική αίθουσα τοποθετήσαμε κάδους ανακύκλωσης χαρτιού και στους στεγασμένους κοινόχρηστους χώρους κάδους για ανακύκλωση μπαταριών, αλουμινίου, πλαστικού και τηγανέλαιου» λέει στην «Κ» η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, κ. Καλλιόπη Ζινέλη, που υλοποίησε τον Μαραθώνιο μαζί με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Οι μαθητές, μάλιστα, αδημονούσαν τόσο που… παραπονέθηκαν στον δήμο για τη διήμερη μόλις καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος, ενώ ζωηρό ενδιαφέρον εκδήλωσαν και τα νηπιαγωγεία, ένα εξ αυτών μάλιστα διεκδίκησε και έλαβε έναν κάδο. «Σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα για τους εφήβους, οι οποίοι ζωγραφίζουν σε ομάδες μια εικόνα με έντονα περιβαλλοντικό μήνυμα» εξηγεί, «τα σχέδια θα διαγωνιστούν, ενώ η κάθε ομάδα θα κληθεί να αποτυπώσει το σχέδιό της πάνω σε έναν κάδο».

Η αντιδήμαρχος είναι πεπεισμένη ότι οι μαθητές έχοντας «υιοθετήσει» από έναν κάδο, θα μάθουν να τους προστατεύουν και να τηρούν τους κανόνες. Φιλοδοξία της κ. Ζινέλλη, που είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, είναι τα παιδιά να γίνουν οι «δούρειοι ίπποι» που θα φέρουν τη συνήθεια της ανακύκλωσης στις οικογένειες. «Επειδή θέλουμε να εμπλέξουμε στη διαδικασία και άλλες ηλικιακές ομάδες εγκαινιάσαμε τον Νοέμβριο την πλατφόρμα www.followgreen/pallini, που δίνει πληροφορίες και οδηγίες για την ανακύκλωση, ενώ καθιερώνει σύστημα επιβράβευσης με κουπόνια για όσους ανακυκλώνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή