Η έρευνα της Ασφάλειας για το ντέρμπι του Φαλήρου

Η έρευνα της Ασφάλειας για το ντέρμπι του Φαλήρου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φως» σε όσα εκτυλίχθηκαν στη μεικτή ζώνη του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τη λήξη της αναμέτρησης Ολυμπιακού – ΑΕΚ τη Μ. Πέμπτη επιχειρεί να ρίξει έρευνα της Ασφάλειας Αττικής. Στους αστυνομικούς της αρμόδιας υποδιεύθυνσης (Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους) έχουν ήδη δώσει κατάθεση οι τέσσερις ένστολοι από τις διμοιρίες της ΥΜΕΤ, οι οποίοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στους χώρους των αποδυτηρίων, ελάχιστα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Στις ένορκες καταθέσεις τους δήλωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση από περίπου 50 άτομα, τα οποία δεν είχαν διακριτικά αλλά –όπως υποστήριξαν– ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού. Τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα θα κληθούν στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής να καταθέσουν και οι επικεφαλής των δύο διμοιριών που βρίσκονταν στο σημείο και είχαν την ευθύνη για την τήρηση της τάξης στη μεικτή ζώνη του «Γ. Καραϊσκάκης».

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα που βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ με σκορ 2-1, στους διαδρόμους έξω από τα αποδυτήρια σημειώθηκαν αντεγκλήσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών, παραγόντων και διαιτητών. Αστυνομικοί από τις δύο διμοιρίες που ήταν παρόντες επενέβησαν κάνοντας χρήση των κλομπ και των ασπίδων τους και επιδεικνύοντας –σύμφωνα με μια εκδοχή– υπερβάλλοντα ζήλο. Εκτός από τους παίκτες και τους παράγοντες του Ολυμπιακού που κατήγγειλαν ότι τραυματίστηκαν, στη διάρκεια των επεισοδίων δέχτηκαν χτυπήματα και δύο ανώτεροι αξιωματικοί που είχαν την ευθύνη εφαρμογής του σχεδίου ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. Παρά τις δημόσιες δηλώσεις για ξυλοδαρμό τους από την αστυνομία, κανείς από τους παίκτες ή παράγοντες του Ολυμπιακού δεν είχε μέχρι αργά χθες προχωρήσει σε επίσημη αναφορά – καταγγελία στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο, τα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός όπως και εκείνα της ΠΑΕ ΑΕΚ θα κληθούν τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα να καταθέσουν στο πλαίσιο της προανάκρισης. Η δικογραφία εξάλλου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελία Πειραιά, το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Για το συμβάν διετάχθη από την ηγεσία της ΓΑΔΑ και ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη στους χώρους των αποδυτηρίων καθώς κι εάν υφίσταται ή όχι ζήτημα υπερβολικής χρήσης βίας από τους αστυνομικούς της ΥΜΕΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή