Ευρωλίγκα: Με την ίδια… πυξίδα για το δεύτερο βήμα προς την Πόλη

Ευρωλίγκα: Με την ίδια… πυξίδα για το δεύτερο βήμα προς την Πόλη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχής διαδρομή πρόκρισης για κάθε ομάδα που διαθέτει το πλεονέκτημα έδρας και έχει νικήσει στον πρώτο αγώνα, υπαγορεύει την επίτευξη και της δεύτερης νίκης στην ίδια έδρα, ώστε να «δέσει» το δικαίωμα διεξαγωγής του τελευταίου αγώνα στο γήπεδό της, εφόσον χρειαστεί. Αυτή την πεπατημένη οδό θέλει να διαβεί και ο Ολυμπιακός στον σημερινό δεύτερο αγώνα με την Εφές Αναντολού (21.00) στο κατάμεστο ΣΕΦ, μετά την εξάντληση των 14.000 εισιτηρίων. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν λογικά την αντίδραση της τουρκικής ομάδας που θα θέλει να αποδείξει ότι η διαφορά δυναμικότητάς της από τον Ολυμπιακό δεν απεικονίζεται στους 15 πόντους της ήττας στο πρώτο παιχνίδι, καθώς η Εφές ήταν η μοναδική από τις τέσσερις φιλοξενούμενες που ηττήθηκε με τη μεγαλύτερη διαφορά στο τελικό σκορ και κυρίως δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να βρεθεί σε θέση διεκδίκησης της νίκης και να απειλήσει τον αντίπαλό της.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν «αδίκησε» την Εφές για τη βαριά ήττα που γνώρισε: «Περιμένουμε αντίδραση από την Εφές. Σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική τους αξία η εικόνα που είχαν στο πρώτο ματς. Θα έρθουν πιο αγριεμένοι και εμείς θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Θα πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία του πρώτου παιχνιδιού». Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ζήτησε αυτονόητα από τους παίκτες του να διατηρήσουν την απόδοσή τους στο ίδιο υψηλό επίπεδο και στο δεύτερο παιχνίδι και το χαρακτήρισε ως «το δεύτερο ημίχρονο του ίδιου αγώνα» για να παίξουν με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα.

«Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό. Αν μείνουμε στο πρώτο παιχνίδι, θα χάσουμε το δάσος μπροστά μας. Να απομονώσουμε αυτό το παιχνίδι σαν είναι το πρώτο» κατέληξε ο Σφαιρόπουλος, ενώ στον αντίποδα, ο προπονητής της Εφές, Βέλιμιρ Περάσοβιτς τόνισε στους Τούρκους δημοσιογράφους ότι περιμένει από τους παίκτες του να παίξουν με μεγαλύτερο εγωισμό και να μην αδικήσουν την ατομική αξία τους, καθώς στο πρώτο παιχνίδι έχασαν κατά κράτος σε τομείς του παιχνιδιού, όπως τα ριμπάουντ που αποτελούν τη δύναμη «πυρός» τους.

• Συζήτηση για επαναφορά της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων έγινε στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, με τον νέο πρόεδρο, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Η αρχική διαπίστωση είναι ότι υπάρχει διάθεση τηλεοπτικής συστέγασης και θα γίνουν σύντομα οι πρώτες διαπραγματεύσεις με το συνδρομητικό κανάλι που έχει συμφωνία με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για την επόμενη περίοδο, ώστε να υπάρξει διεύρυνση συνεργασίας και με τις άλλες 12 ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή