Πώς ο Αλβέρτος έγινε… Αϊνστάιν

Πώς ο Αλβέρτος έγινε… Αϊνστάιν

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα τολμηρό βήμα προβαίνει το National Geographic. Επιχειρεί να μας βάλει στο μυαλό του Albert Einstein με τη νέα σειρά 10 επεισοδίων «Genius». Η παραγωγή των Fox 21 Television Studios και Imagine Television από τους βραβευμένους με Οσκαρ Μπράιαν Γκρέιζερ και Ρον Χάουαρντ, με τον Τζέφρι Ρας στον ρόλο του Αλμπερτ Αϊνστάιν, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σε 171 χώρες, σε 45 γλώσσες, την επόμενη Κυριακή 30 Απριλίου, στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Η σειρά του National Geographic (Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Cyta Τηλεόραση) αποκαλύπτει πώς ο Αλμπερτ έγινε Αϊνστάιν, εξερευνώντας παράλληλα τα επαγγελματικά του επιτεύγματα και την άστατη, παθιασμένη και περίπλοκη προσωπική ζωή του, μεταξύ της ταραγμένης περιόδου των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Με την εξάπλωση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τους κατασκόπους να είναι παντού και την απειλή της ατομικής έκρηξης να καραδοκεί. Ο Αϊνστάιν προσπαθεί να αντεπεξέλθει μέσα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, ως σύζυγος και πατέρας παράλληλα, διατηρώντας τις αρχές και τις αξίες του, ακόμη και όταν τέθηκε η ζωή του σε κίνδυνο.

To «Genius» ξεκινάει από τα πρώτα βήματά του στην επιστήμη, φτάνοντας μέχρι την παγκόσμια φήμη του, ως ο άνθρωπος που «ξεκλείδωσε» ολόκληρο τον κόσμο, με τη θεωρία της σχετικότητας. Πηγαίνοντας ακόμα πιο βαθιά, η παραγωγή επιχειρεί να αποτυπώσει τα συναρπαστικά, έντονα συναισθήματά του, παράλληλα με τη δυσκολία του να διαχειριστεί τις κοντινές προσωπικές του σχέσεις, όπως εκείνες με τα παιδιά του, τις δύο συζύγους του αλλά και τις πολλές ερωμένες του, σε ένα κυριολεκτικά πολεμικό περιβάλλον. Η σειρά προβάλλει την αγάπη του για τις γυναίκες και το πάθος του για τη Φυσική, με έντονες εικόνες από την ερωτική απογοήτευση που προκάλεσε στην πρώτη του αγάπη Marie Winteler, για να ακολουθήσει την κορυφαία στη Φυσική συμφοιτήτριά του Mileva Maric. Οταν ξεκίνησε ο Α΄ Π.Π., ο γάμος του άρχισε να κλονίζεται και ο Αϊνστάιν βρήκε διέξοδο στην παράλληλη σχέση με την πρώτη του ξαδέρφη, Ελσα.

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Walter Isaacson «Αϊνστάιν: Η ζωή και ο κόσμος του» και είναι μια παραγωγή των Μπράιαν Γκρέιζερ, Ρον Χάουαρντ και Γκίγκι Πρίτζκερ. Ο Τζέφρι Ρας είναι ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, ο Τζόνι Φλιν υποδύεται τον επιστήμονα πριν από την παγκόσμια καταξίωσή του και η Εμιλι Ουότσον τη δεύτερη σύζυγό του –και πρώτη ξαδέρφη του– Ελσα Αϊνστάιν. Τα γυρίσματα έγιναν στην Πράγα, όπου ο Αϊνστάιν ξεκίνησε την καριέρα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή