Αρχίζει η… προθέρμανση του ελληνικού στίβου

Αρχίζει η… προθέρμανση του ελληνικού στίβου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μεγάλα ραντεβού έχει αυτό το καλοκαίρι ο ελληνικός στίβος. Πρόκειται για τους αγώνες του Μπρούνο Τζάουλι (Λιλ Γαλλίας) και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (Λονδίνο). Ηδη για τη Μεγάλη Βρετανία έχουν «κλείσει» εισιτήρια οκτώ πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Ο πρώτος αγώνας για την επίτευξη ορίων θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, στο φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης. «Γι’ αυτό το καλοκαίρι έχoυμε δύο βασικούς στόχους. Ο ένας είναι το Μπρούνο Τζάουλι (23-25/6) όπου βρισκόμαστε ανάμεσα στις 12 καλύτερες ομάδες. Στόχος μας είναι να μείνουμε στη Σούπερ Λίγκα. Τα μαθηματικά είναι εναντίον μας, αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Στο παγκόσμιο του Λονδίνου (4-13/8) πιστεύω ότι θα αγωνιστούν 18-20 αθλητές μας. Σε ό,τι αφορά τις διακρίσεις, οι Στεφανίδη, Φιλιππίδης και Παπαχρήστου θεωρούνται υποψήφιοι για κάτι καλό. Και τα τρία παιδιά βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο», δήλωσε στην «Κ» ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Οι αγώνες του Κώστα Φιλιππίδη για τη θερινή σεζόν θα αρχίσουν στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Σαγκάης (13/5). «Εχουμε προγραμματίσει με τον προπονητή μου να πάρουμε μέρος σε μία σειρά αγώνων. Το θέμα είναι να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Λονδίνο. Θα χρησιμοποιήσω τα ίδια κοντάρια που χρησιμοποίησα στον κλειστό», μας είπε ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος έχει εξασφαλίσει το όριο.

Αισιόδοξος για τις συμμετοχές, αλλά απαισιόδοξος για μεγάλα αποτελέσματα είναι ο προπονητής Γκεόργκι Πομάσκι: «Πιστεύω ότι τα όρια θα τα «πιάσουν» πολλοί. Για ποιοτικά αποτελέσματα θέλουμε δουλειά», υπογράμμισε.

Κάθε αθλητής που θα «πιάσει» το όριο είναι υποχρεωμένος να υποβληθεί σε αντιντόπινγκ κοντρόλ μέσα σε 24 ώρες, διαφορετικά το όριο δεν θα ισχύει. «Παρ’ όλα τα οικονομικά προβλήματα προσπαθήσαμε να μη στερήσουμε από τους αθλητές μας την προετοιμασία τους.

Στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στις διεθνείς διοργανώσεις. Σπουδαία δουλειά γίνεται και στα καμπ, καθώς βρίσκονται μαζί πολλοί αθλητές και προπονητές και έχουν την ευκαιρία να ανταλλάσσουν απόψεις και να προετοιμάζονται καλύτερα», δήλωσε στην «Κ» η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή