Βενεζουέλα: Ενατος νεκρός στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Βενεζουέλα: Ενατος νεκρός στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρα την περασμένη νύκτα στο Καράκας, στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της συνοικίας Σούκρε. Ο νεκρός αυτός είναι ο ένατος στο τελευταίο κύμα διαμαρτυριών κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Το θάνατο επιβεβαίωσαν και οι αρχές της χώρας, με τον Βισέντε Παέθ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, να ανακοινώνει ότι ο Μέλβιν Γκαϊτάν σκοτώθηκε από πυρά μελών της εθνοφυλακής, που προσπαθούσαν να διαλύσουν μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Πετάρε της πρωτεύουσας.  

«Με μεγάλο πόνο ανακοινώνω τον θάνατο από σφαίρα του Μέλβιν Γκαϊτάν, ταπεινού εργάτη της συνοικίας Σούκρε #Petare», έγραψε στο Twitter ο Κάρλος Οκάρις, δήμαρχος που ανήκει στην αντιπολίτευση, η οποία οργανώνει τις τελευταίες εβδομάδες το κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

«Ο Μέλβιν δολοφονήθηκε στην είσοδο της συνοικίας «5 Ιουλίου» στη διάρκεια της βραδινής διαδήλωσης. Απαιτούμε να διεξαχθεί έρευνα και οι ένοχοι να τιμωρηθούν!», τόνισε ο δήμαρχος.

(Πηγή: AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή