Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΛΠ

Διακίνηση κοντέινερ

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής του ΟΛΠ την προτελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Διακινήθηκαν περισσότερες από 17.000 μετοχές, ενώ ο τίτλος της εισηγμένης κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο σε ποσοστό 0,52%. Αύξηση της τάξεως του 3,4% σημείωσε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017 η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, αγγίζοντας τα 834.000, έναντι 807.000 εμπορευματοκιβωτίων κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Καρέλια

Αύξηση μεριδίου αγοράς

Εβδομαδιαία κέρδη 3,07% εμφάνισε η μετοχή της καπνοβιομηχανίας «Καρέλια» την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε. Η εταιρεία κατάφερε στη διάρκεια του 2016 να αυξήσει τις πωλήσεις τσιγάρων στην Ελλάδα τόσο σε όγκο όσο και σε αξία. Ετσι αυτόματα το μερίδιό της στην πίτα που λέγεται ελληνική αγορά μεγάλωσε και έφθασε στο 15%, αυξανόμενο κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Απόδειξη αυτής της επιτυχίας είναι ότι πλέον 3 στις 10 δημοφιλέστερες μάρκες στην ελληνική αγορά παράγονται από την καλαματιανή βιομηχανία.

Κορρές

Ανοδικά οι πωλήσεις

Πτώση 4,94% κατέγραψε η μετοχή της εισηγμένης εταιρείας καλλυντικών «Κορρές» αυτή την εβδομάδα. Το 2016 στην Ελλάδα, οι πωλήσεις της επιχείρησης αυξήθηκαν κατά 4%, αποτυπώνοντας τη θετική απήχηση των νέων προϊόντων που παρουσίασε η εισηγμένη στις στρατηγικές κατηγορίες της, καθώς και την υψηλή απόδοση του πλάνου επικοινωνίας και προώθησής τους στο κανάλι του φαρμακείου. Διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης (18%) κατέγραψε ο όμιλος στις αγορές προτεραιότητας της Ευρώπης (Γερμανία, Νορβηγία, Αγγλία).

Attica Group

Αγοραστικό ενδιαφέρον

Οριακά κέρδη 1,88% κατέγραψε η μετοχή της εισηγμένης ακτοπλοϊκής εταιρείας Attica Group στις συνεδριάσεις της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε. Οι επενδυτές εκδήλωσαν αγοραστικό ενδιαφέρον μετά και τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων της παρελθούσης οικονομικής χρήσης. Ειδικότερα, το 2016 η θυγατρική του ομίλου της MIG εμφάνισε ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ύψους 20,25 εκατ. έναντι 33,18 εκατ. στη χρήση 2015. Μειώθηκε στα 255,4 εκατ. ο συνολικός δανεισμός. Στα 401,5 εκατ. ανήλθαν τα ίδια κεφάλαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή