Ανάγκη άμεσης, βιώσιμης λύσης για το Σικιαρίδειο

Ανάγκη άμεσης, βιώσιμης λύσης για το Σικιαρίδειο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστές θα είναι οι πόρτες του Σικιαριδείου Ιδρύματος τη Δευτέρα, αφήνοντας απέξω τα περίπου 80 παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση, που παρακολουθούν μαθήματα και εργαστήρια. Πολύ βαρύ το πλήγμα για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες, που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια του Ιδρύματος, χάνοντας ένα παράθυρο πολύτιμης κοινωνικοποίησης.

Το Σικιαρίδειο Ιδρυμα, που βρίσκεται στο Μαρούσι και φιλοξενεί τις πρωινές ώρες άτομα με νοητική υστέρηση (ηλικίες από 17-40 ετών), δεν λειτουργεί από τη Μεγάλη Τρίτη. Το διοικητικό συμβούλιο υπέβαλε την παραίτησή του και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού (περίπου 17-18 άτομα) προχώρησε σε επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτο εδώ και τέσσερις μήνες. Ταυτόχρονα, όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, υπάρχουν προς το Ιδρυμα οφειλές ασφαλιστικών ταμείων ύψους 247.521 ευρώ!

«Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οφείλει να διασφαλίσει την οριστική εξόφληση οφειλών προς το Σικιαρίδειο για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν σε ασφαλισμένους Ταμείων που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Οι οφειλές εκκρεμούν από το 2011», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Καραμέρος.

«Η εξεύρεση και η εφαρμογή μιας βιώσιμης λύσης για το μέλλον του Σικιαριδείου είναι υποχρέωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην προοπτική αυτή οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος με τον ορισμό διοίκησης και την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας τονίζεται πως θα εξασφαλιστεί οπωσδήποτε η λειτουργία του Σικιαριδείου, κατ’ αρχάς με την εξασφάλιση μέρους των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε να αρχίσουν οι πληρωμές των οφειλών στους εργαζομένους και να λυθεί η επίσχεση εργασίας. Επίσης, το υπουργείο θα προχωρήσει σε διορισμό νέας διοίκησης, σημειώνοντας πάντως πως δεν ζητήθηκε από μεριάς του η παραίτηση της προηγούμενης. Η παραίτηση του Δ.Σ. δεν έγινε αρχικά αποδεκτή, παρά την κριτική που είχε ασκηθεί στα πεπραγμένα του.

Το βασικό ζητούμενο είναι να βρεθεί άμεση λύση, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος από την τόσο αναγκαία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους φιλοξενία στο Σικιαρίδειο των παιδιών με τις ειδικές ανάγκες. Αυτή είναι και η αγωνία των γονέων, που έχει εκφραστεί με κάθε τρόπο. Επιπλέον, όμως το Ιδρυμα και ο όμορφος χώρος των τεσσάρων στρεμμάτων των εγκαταστάσεων μπορεί να υποδεχθεί και περισσότερα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή