Σφυροκόπημα Ν.Δ. για τους πανηγυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου

Σφυροκόπημα Ν.Δ. για τους πανηγυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένας πανηγυρισμός για το πλεόνασμα. Αν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν τόσο καλά, κανένας δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα, ήταν η απάντηση της Ν.Δ. στις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για το 4,19%. Συνεχίζοντας το σφυροκόπημα για την οικονομία, η Πειραιώς φρόντισε να υπενθυμίσει ότι ο εν λόγω στόχος οφείλεται σε καταστροφή της πραγματικής οικονομίας, με αιχμή την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σε δήλωσή του, ο Βασ. Κικίλιας αποδόμησε την επίτευξη του πλεονάσματος, απαριθμώντας το κόστος επίτευξής του: την υπερφορολόγηση, την εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, την εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα και βέβαια την επικείμενη ψήφιση από τη Βουλή του δημοσιονομικού πακέτου που θα περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου. «Με αυτή την κυβέρνηση η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη. Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση», σημείωσε, επιμένοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Το εκλογικό αίτημα, εξάλλου, παραμένει στην κορυφή της στρατηγικής της Ν.Δ., ενώ στο στόχαστρο της κριτικής, εκτός από την οικονομία, θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και ζητήματα διαχείρισης του κράτους με αιχμή τις προσλήψεις «από το παράθυρο».

«Ο κ. Τσίπρας τα έχει δεχθεί όλα και θα τα υπογράψει όλα. Τον βρήκανε “μπόσικο” και του φορτώνουν μέτρα για την κυβέρνηση, μέτρα που υποθηκεύουν τη χώρα και θα πρέπει να πάρουν οι επόμενες κυβερνήσεις και κυρίως υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που δένουν χειροπόδαρα την ελληνική οικονομία», είπε νωρίτερα εκπρόσωπος της Ν.Δ., επαναλαμβάνοντας ότι αντίμετρα δεν υπάρχουν – τα χαρακτήρισε «χρυσόσκονη» και «καθρεφτάκια για ιθαγενείς».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς, τις επόμενες ημέρες η Ν.Δ. θα επαναφέρει το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, το οποίο η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει. Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι είναι «αδιανόητο να μην έχει ρυθμιστεί αυτό το ζήτημα, όπως ήδη συμβαίνει στις περισσότερες χώρες, πολλώ δε μάλλον όταν λόγω της κρίσης έχουν φύγει στο εξωτερικό χιλιάδες συμπολίτες μας». H Ν.Δ. θεωρεί μάλιστα ότι, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην άρνησή της να αποδεχθεί το θέμα, θα πληρώσει πολιτικό κόστος. Ταυτόχρονα, η Ν.Δ. θα συνεχίσει να παρουσιάζει σε κομμάτια το πρόγραμμά της επιδιώκοντας να θέσει τη δική της ατζέντα, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, που, όπως επισημαίνουν στην Πειραιώς, «επενδύει σε αστάθμητους παράγοντες του εξωτερικού, όπως η νίκη της Λεπέν στη Γαλλία ή του Σουλτς στη Γερμανία».

Πάντως, η Ν.Δ. συνέχισε να «ξύνει» την πληγή σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς του Μαδούρο, θυμίζοντας και μέσω του Κυρ. Μητσοτάκη τα «πρότυπα» του κυβερνώντος κόμματος. Η λατινοαμερικανική χώρα, όμως, είναι απλώς η αφορμή για να αναδειχθεί η υποκρισία της κυβέρνησης, που από τη μια σιωπά για τα γεγονότα στη χώρα που εμφάνιζε ως πρότυπο κι από την άλλη εμφανίζει μια «μαγική εικόνα» για την οικονομία. «Να χαίρεστε τα πρότυπά σας. Στρατός κατά διαδηλωτών. 500.000 όπλα σε οπαδούς Μαδούρο. Δύο νεκροί», ήταν το ειρωνικό σχόλιο του προέδρου της Ν.Δ. στο Τwitter, ενώ τη σκυτάλη πήρε και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., προκειμένου να θυμίσει (ΣΚΑΪ) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «για ένα μεγάλο διάστημα παρουσίαζε τη Βενεζουέλα ως συγκριτικό μοντέλο διακυβέρνησης». Βέβαια, το αίτημα βουλευτών της Ν.Δ. να συγκληθεί η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον πρόεδρο της επιτροπής Κ. Δουζίνα. Η υποκρισία της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Πειραιώς, κατεδείχθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή