Γαλλία: «Καίνε» οι τιμές ακινήτων στο Παρίσι

Γαλλία: «Καίνε» οι τιμές ακινήτων στο Παρίσι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στελέχη όσων τραπεζών ετοιμάζονται να μετακομίσουν από το Λονδίνο στο Παρίσι μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. έχουν να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές των ακινήτων στη γαλλική πρωτεύουσα, που έχουν πάρει την ανιούσα από τις αρχές του 2016. Παρά την πρόσφατη ανάκαμψή της, άλλωστε, η στερλίνα παραμένει υποτιμημένη, καθώς στη διάρκεια του περασμένου έτους υποχώρησε κατά 5,5%, μετά το δημοψήφισμα του Brexit. Η υποτίμηση του βρετανικού νομίσματος, όμως, αυξάνει περαιτέρω το κόστος μιας κατοικίας εκτός Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Databiens, γαλλική θυγατρική της LonRes, που διεξάγει έρευνες στην αγορά ακινήτων, το πρώτο τρίμηνο του έτους οι τιμές των κατοικιών στο Παρίσι σημείωσαν αύξηση 9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Δεδομένης της υποτίμησης της στερλίνας, τα ακίνητα στη γαλλική πρωτεύουσα είναι κατά 22% ακριβότερα για τους επίδοξους αγοραστές κατόχους στερλίνας. Σύμφωνα πάντα με την Databiens, η έκβαση των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία είναι πιθανόν να έχει αντίκτυπο στη γαλλική αγορά ακινήτων: ο υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος Φρανσουά Φιγιόν έχει δεσμευθεί να καταργήσει τον φόρο μεγάλης περιουσίας και να μειώσει την παλαιότητα που απαιτείται ώστε να μπορεί η δεύτερη κατοικία να απαλλάσσεται από τον φόρο αποδόσεων κεφαλαίου.

Ο ανεξάρτητος κεντροαριστερός υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει, αντιθέτως, να διατηρήσει σε ισχύ τον φόρο μεγάλης περιουσίας. Την ίδια στιγμή είναι πολύ μικρότερη πλέον η αύξηση που σημειώνουν οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο. Τον Φεβρουάριο σημείωσαν τη χαμηλότερη αύξηση των τελευταίων σχεδόν πέντε ετών και συγκεκριμένα αυξήθηκαν μόλις κατά 0,1% που ισοδυναμεί με ετήσια αύξηση 1,5%. Οι εκτιμήσεις ανήκουν στις εταιρείες δεδομένων της αγοράς ακινήτων Arcadata και LSL Property Services Plc, που επισημαίνουν πως υποχώρησαν οι τιμές σε ορισμένες από τις πλέον ακριβές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως το Κάμντιν και το Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή