Χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης και πάλι ο Λευτέρης Πετρούνιας

Χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης και πάλι ο Λευτέρης Πετρούνιας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο ευρωπαϊκό θα μας «τρελάνει», είχε δηλώσει στην «Κ» ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, ο Δημήτρης Ράφτης και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο το έκανε πράξη. Στη διοργάνωση του Κλουζ (Ρουμανία) κατέκτησε την πρωτιά στους κρίκους και μπήκε στο «χρυσό» βιβλίο της ευρωπαϊκής γυμναστικής γιατί πέτυχε μία σειρά από επιτεύγματα. Συγκέντρωσε 15,433 βαθμούς. Στο ίδιο όργανο ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης πλασαρίστηκε στην 6η θέση με 14,666 βαθμούς. Ηταν η πρώτη φορά που η ελληνική γυμναστική είχε δύο αθλητές σε τελικό ίδιου οργάνου σε μεγάλους διεθνείς αγώνες. Ηταν το 27ο ελληνικό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στη «Σάλα Πολιβαλέντα» και, παρά το μικρό βήμα στην έξοδο, κανένας δεν κατάφερε να τον απειλήσει. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Κάρτνεϊ Τάλοκ (Μ. Βρετανία) με 15,066 και το χάλκινο ο Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) με 15,033 βαθμούς. Με αυτή τη διάκριση ο Μανιάτης πρωταθλητής κατέκτησε το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο σε διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου και ισοφάρισε τους «θρύλους»¨της ενόργανης από την, τέως, ΕΣΣΔ, τους Γιούρι Τίτοφ (1957, 1059, 1961) και Μιχαήλ Βορονίν (1967, 1969, 1971) και πλησίασε τον Ιταλό Γιούρι Κέκι, τον μοναδικό που έχει συλλέξει τέσσερα χρυσά και, μάλιστα, συνεχόμενα (1990, 1992, 1994, 1996).

Με αυτή την επιτυχία ο 27χρονος Ολυμπιονίκης κατάφερε και άλλο ένα επίτευγμα, το οποίο έχει γίνει μόνο μία φορά τα τελευταία 60 χρόνια: έγινε ο δεύτερος σπεσιαλίστας των κρίκων που θριάμβευσε σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αμέσως μετά την κατάκτηση χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου. Μέχρι τώρα ο μόνος που το είχε πετύχει ήταν ο Ανατολικογερμανός Χόλγκερ Μπέρεντ, το 1989.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στην πρώτη του εμφάνιση σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εκτέλεσε ένα δύσκολο πρόγραμμα, αλλά ένα βηματάκι στην έξοδο του στέρησε μία καλύτερη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή