Xριστοδουλίδης: «Υπάρχουν συμπεριφορές από τον κ. Άιντε που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους»

Xριστοδουλίδης: «Υπάρχουν συμπεριφορές από τον κ. Άιντε που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από δικής μας πλευράς ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΡΙΚ, στην Κυπερούντα, ο Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας προς τον γγ του ΟΗΕ για τον Ειδικό Σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, είπε ότι «το περιεχόμενο της επιστολής του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας είναι αυτό που και ο ίδιος δημόσια έχει αναφέρει πρόσφατα κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο.

Υπάρχουν συμπεριφορές και ενέργειες από τον κ. Άιντε που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, που δεν μας ικανοποιούν.

Το τι έχει σημασία, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι και ο 27ος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ και ποτέ δεν υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος που ικανοποιούσε απόλυτα είτε τη μια είτε την άλλη πλευρά, είναι να θέτεις πολύ ξεκάθαρα το πλαίσιο λειτουργίας του και όποτε ξεφεύγει αυτού του πλαισίου να γίνονται τα αναγκαία διαβήματα.

Από κει και πέρα είναι σημαντικό να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος, όπως το 2004 που με δική μας συγκατάθεση δόθηκε στον Ειδικό Σύμβουλο ένας ενισχυμένος ρόλος. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί».

Ερωτηθείς αν θα επηρεαστούν οι συνομιλίες από τη στάση του κ. Άιντε και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι οι συνομιλίες βαίνουν σε αδιέξοδο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν θα μιλήσω για αδιέξοδα. Είμαστε σε μια διαδικασία, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από δικής μας πλευράς ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Κανείς δεν επιθυμεί περισσότερο από εμάς αυτή η διαδικασία να φέρει αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή, όντως υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες που προκύπτουν μέσα από στάση και συμπεριφορά της Τουρκίας, ειδικότερα μετά τη Γενεύη με την προώθηση θέσεων που ξεφεύγουν του καθορισμένου πλαισίου, θέσεων που αναιρούν και συναντιλήψεις και συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί.

Επαναλαμβάνω ότι από δικής μας πλευράς θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς τι θα απασχολήσει αύριο τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η συνεδρία γίνεται με αφορμή την επανέναρξη των συνομιλιών, μετά την επιστροφή του κ. Ακιντζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σίγουρα θα συζητηθεί και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία, η διαμορφωθείσα κατάσταση πραγμάτων, καθώς επίσης και οι ενέργειες της Τουρκίας, όπως τις βιώνουμε τις τελευταίες μέρες.

«Δεν είναι μέσα από δηλώσεις, από ανακοινώσεις, από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι μέσα από πολύ συγκεκριμένες ενέργειες που από πλευράς της Κυβέρνησης, της εκτελεστικής εξουσίας έχουν ήδη τροχοδρομηθεί» πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή