Νέο κρούσμα βανδαλισμού προτομής έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Νέο κρούσμα βανδαλισμού προτομής έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη κρούσμα βανδαλισμού έργου τέχνης στο δημόσιο χώρο σημειώθηκε, χθες, Σάββατο, στον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Ακαδημίας, ακριβώς πίσω από την πολύπαθη «αθηναϊκή τριλογία».

Οι βάνδαλοι επιτέθηκαν στη μαρμάρινη προτομή της Πολιούχου Αθηνάς, η οποία, όπως μας πληροφορεί ο Δήμος Αθηναίων, βρίσκεται από χθες στις αποθήκες του Πνευματικού Κέντρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση το δήμου, «η μαρμάρινη προτομή δεν έχει υποστεί ζημιές λόγω της πτώσης της σε χωμάτινη επιφάνεια».

Ο νέος βανδαλισμός, που έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά σειρά επιθέσεων και βανδαλισμών έργων τέχνης στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων το τελευταίο διάστημα, είναι μία ακόμη ένδειξη της κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο Δήμος Αθηναίων, με ανακοίνωσή του, θεωρεί ότι το χθεσινό κρούσμα «επαναφέρει στο προσκήνιο τα σημαντικά ζητήματα αστυνόμευσης στην περιοχή του Πνευματικού Κέντρου και του πεζόδρομου της οδού Μασσαλίας», ενώ κρίνεται σχεδόν βέβαιον ότι θα αποτελέσει μία ακόμη ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, και του υπουργού Προστασίας το Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για τα φαινόμενα –ακραίας ή μη– παραβατικότητας στην Αθήνα. Μία σύγκρουση που, εκ του αποτελέσματος, δεν μοιάζει να οδηγεί πουθενά – την ίδια στιγμή που το αθηναϊκό κέντρο γίνεται όλο και λιγότερο φιλόξενο προς «χρήσιν» από τους πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή