ΚΟΣΜΟΣ

Το Βερολίνο στηρίζει Μακρόν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο εκπρόσωπος της Αγκελα Μέρκελ ευχήθηκε «καλύ επιτυχία» στον Εμανουέλ Μακρόν που θα αντιμετωπίσει την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Είναι καλό που ο @EmmanuelMacron είχε επιτυχία με την θέση του υπέρ μίας ισχυρής ΕΕ +μίας κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. Καλή επιτυχία για τις δύο προσεχείς εβδομάδες», έγραψε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στον λογαριασμό του στο Twitter, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η θέση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, αφού ο εκπρόσωπος είχε κατά το παρελθόν τονίσει ότι «δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο ανάμεσα στην πολιτική που υποστηρίζει το Εθνικό Μέτωπο και αυτήν που υποστηρίζει η καγκελάριος».

Η Αγκελα Μέρκελ είχε υποδεχθεί τον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όπως έκανε με τον συντηρητικό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν και τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε απόψε «βέβαιος» για την τελική επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν.

«Είμαι βέβαιος ότι θα καθαρίσει στον δεύτερο γύρο την άκρα δεξιά, τον λαϊκισμό της δεξιάς, τους αντιευρωπαίους», δήλωσε με μήνυμά του στο Twitter από το Αμμάν ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Δηλώνοντας «ευτυχής», χαρακτήρισε τον Εμανουέλ Μακρόν «τον μόνο πραγματικά φιλοευρωπαίο υποψήφιο» και δήλωσε βέβαιος ότι θα είναι ένας «εξαιρετικός πρόεδρος».

Το SPD υποστήριζε επισήμως τον Μπενουά Αμόν, υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά τα στελέχη του κόμματος στην πραγματικότητα εύχονταν την νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, που θεωρείται «πολιτικά εγγύτερος».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ