Σουηδία: Σύλληψη δεύτερου υπόπτου για την επίθεση με φορτηγό

Σουηδία: Σύλληψη δεύτερου υπόπτου για την επίθεση με φορτηγό

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην σύλληψη ενός δεύτερου υπόπτου σχετικά με την θανατηφόρα επίθεση με φορτηγό στην Στοκχόλμη στις αρχές Απριλίου.

Ο ύποπτος, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί από τις αρχές, συνελήφθη ύστερα από εισαγγελική εντολή, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν φορτηγό όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Στοκχόλμης στις 7 Απριλίου. Η φονική πορεία του φορτηγού σταμάτησε όταν αυτό προσέκρουσε σε παρακείμενο εμπορικό κατάστημα.

Ο φερόμενος ως οδηγός του οχήματος, ο Rakhmat Akilov, Ουζμπεκικής καταγωγής, ο οποίος είχε υποβάλει αίτηση ασύλου στην Σουηδία, έχει ήδη συλληφθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία η δεύτερη αυτή σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από την εξέταση υλικού που βρέθηκε στον χώρο της επίθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή