ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση στα γραφεία της «Καθημερινής» στη Θεσσαλονίκη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση αγνώστων κατά των γραφείων της «Κ» στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Δευτέρας.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επίθεση αναρχικών στα γραφεία της 'Καθημερινής' στη Θεσσαλονίκη – την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα – αποτελεί άλλο ένα δείγμα έξαρσης της ανομίας και της ασυδοσίας περιθωριακών ομάδων. Ο κατ’ ευφημισμό Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οφείλει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του και να βάλει τέλος στην κυβερνητική ανοχή των ταραχοποιών. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενου Κράτους».

«Η εισβολή συνιστά μια πράξη απολύτως καταδικαστέα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ενέργειες που πλήττουν την έννοια της ελευθεροτυπίας δεν έχουν θέση στην πολιτική αντιπαράθεση», προσθέτει.

Από την πλευρά του, το Ποτάμι σημειώνει:

«Η επίθεση στα γραφεία εφημερίδας αποτελεί επίθεση κατά της δημοκρατίας. Δεν έχει καμία σημασία αν οι δράστες δηλώνουν χουλιγκάνοι, μπαχαλάκηδες ή οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για φασιστική ενέργεια με στόχο την ελευθερία του Τύπου. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης της επίθεσης στα γραφεία της Καθημερινής στη Θεσσαλονίκη καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ξαναδιαβάσει τον τίτλο του υπουργείου «Προστασία του πολίτη» και όχι προστασία της ανομίας».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ