Νέα μετωπική επίθεση Αγκυρας κατά Ε.Ε.

Νέα μετωπική επίθεση Αγκυρας κατά Ε.Ε.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία δεν πρέπει να σπαταλήσει άλλο πολύτιμο χρόνο για την Ε.Ε. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ληφθεί η τελική απόφαση για την ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ε.Ε, το βρετανικό παράδειγμα καθοδηγεί την Τουρκία. Αυτό το μήνυμα στέλνει στις Βρυξέλλες δια της στήλης του συμβούλου του για θέματα οικονομίας, Γιγίτ Μπουλούτ, το τουρκικό Προεδρικό.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σταρ, το τέλος του «ψέματος» στις σχέσεις Τουρκίας-Δύσης, δηλαδή η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι πλέον ζήτημα χρόνου.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθαρίζει ότι πλέον πρέπει να ληφθεί η τελική απόφαση για την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ε.Ε. Το τουρκικό Προεδρικό προβάλλει την άποψη ότι η Ε.Ε. χαράζει την πολιτική της με βάση την «φοβία για την Τουρκία» και την ισλαμοφοβία. Επίσης, η πρόσφατη επίσκεψη της Ε.Ε. στο Βατικανό εκπέμπει την εικόνα μιας «χριστιανικής ένωσης».

Ο κ. Μπουλούτ αναφέρεται στο παράδειγμα της Βρετανίας και τονίζει ότι η χώρα του λαμβάνει την θέση του σε ένα νέο παγκόσμιο σκηνικό. Στην συνέχεια, απευθύνεται στην Ε.Ε. με ένα μήνυμα που φέρει «απειλητικό» τόνο και αποτελεί απάντηση σε πρόσφατα δυτικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδεχόμενο της δολοφονίας του Προέδρου της Τουρκίας: «Σε περίπτωση που συμβεί έστω και ένα μικρό κακό στον κύριο Πρόεδρο, σε αυτό το Έθνος, σε αυτή την Χώρα, σε αυτό το Κράτος και στις αξίες αυτής της Ούμμα θα δοξάζετε την κάθε στιγμή που θα ανασαίνετε! Φυσικά αν και εφόσον γνωρίζετε το τι σημαίνει δοξασία! Τότε δεν θα μπορεί να προφυλάξει ούτε ο Πάπας, στην ποδιά του οποίου κρύβεστε!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή