Αφγανιστάν: Επίθεση κατά στρατιωτικής βάσης του αμερικανικού στρατού

Αφγανιστάν: Επίθεση κατά στρατιωτικής βάσης του αμερικανικού στρατού

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά αμερικανικής βάσης στην ανατολική επαρχία του Κοστ στο Αφγανιστάν πραγματοποίησαν ένοπλοι αντάρτες, κατά πάσα πιθανότητα των Ταλιμπάν, τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας, χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με το χτύπημα, το οποίο συνέπεσε με την επίσκεψη στην Καμπούλ του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις.

Οι δράστες πυροδότησαν βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του στρατοπέδου Chapman, το οποίο είναι επανδρωμένο με άντρες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε ο Μουμπάρεζ Μοχάμεντ Ζαντράν, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, χωρίς ωστόσο να έχει ακριβείς πληροφορίες για υλικές ζημιές και θύματα.

«Είμαι ενήμερος για μία βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο σε μία από τις πύλες της αμερικανικής βάσης, όμως δεν έχουμε πρόσβαση στο σημείο για συγκέντρωση περισσότερων πληροφοριών», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν, λοχαγός Ουίλιαμ Σάλβιν, επιβεβαίωσε το χτύπημα, τονίζοντας ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των Αφγανών που βρίσκονταν στη βάση, αλλά όχι μεταξύ των μελών των αμερικανικών και συμμαχικών ενόπλων δυνάμεων.

Η επίθεση έρχεται τρεις μόλις μέρες μετά  το χτύπημα των Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση της χώρας, το οποίο άφησε νεκρούς περισσότερους από 140 Αφγανούς στρατιώτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή