Κρεμλίνο για γαλλικές εκλογές: «Δεν προτιμάμε τη Λεπέν για την προεδρία»

Κρεμλίνο για γαλλικές εκλογές: «Δεν προτιμάμε τη Λεπέν για την προεδρία»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο σχολίασε τη Δευτέρα ότι «σέβεται» τα αποτελέσματα του α΄γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και διέψευσε ότι προτιμά τη Μαρίν Λεπέν, η οποία έγινε δεκτή τον Μάρτιο από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σεβόμαστε την επιλογή των Γάλλων. Υποστηρίζουμε τις καλές κι αμοιβαία επωφελείς σχέσεις» με τη Γαλλία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο Πεσκόφ διέψευσε ότι υποστηρίζει στην εκλογική αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο την Μαρίν Λεπέν, η οποία επιδιώκει την επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα, ενώ έγινε δεκτή, στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης στα τέλη Μαρτίου, από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είχε διαβεβαιώσει εκείνη την εποχή ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

«Είναι ψευδές να λέγεται ότι η Ρωσία υποστηρίζει περισσότερο ή λιγότερο τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας στους δημοσιογράφους.

«Η Ρωσία επιθυμεί να οικοδομήσει καλές σχέσεις με εκείνους που έχουν την ίδια θετική προσέγγιση και που εκτιμούν ότι οι διαφορές πρέπει να επιλύονται μονάχα μέσω της οδού του διαλόγου λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα της κάθε πλευράς» συνέχισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Επιπλέον, ο Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε εκ νέου κάθε εμπλοκή της Μόσχας στις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του επίσημου ιστότοπου της εκστρατείας του Εμανουέλ Μακρόν.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, το περιβάλλον του Μακρόν είχε διατυπώσει ερωτήματα σχετικά με αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις κι είχε καταγγείλει την «προπαγάνδα» των φίλα προσκείμενων στο Κρεμλίνο μμε, με στόχο την αποσταθεροποίηση της εκστρατείας του υποψηφίου.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή