Βρετανία: Σαρωτική επικράτηση των Συντηρητικών με 48% προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Βρετανία: Σαρωτική επικράτηση των Συντηρητικών με 48% προβλέπει νέα δημοσκόπηση

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι διατηρούν ευρύ προβάδισμα επί των Εργατικών ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ICM, που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Στην πρόθεση ψήφου οι Συντηρητικοί βρίσκονται στο 48%, ενώ οι Εργατικοί υπολείπονται 21 μονάδων, συγκεντρώνοντας μόλις 27%. Και τα δύο κόμματα εμφανίζονται να έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους κατά δύο μονάδες από την δημοσκόπηση της περασμένης Τρίτης, ωστόσο η μεταξύ τους διαφορά παραμένει μεγάλη.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 10%, όπως και το ευρωσκεπτικιστικό Ukip, που βρίσκεται στο 7%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.024 ενηλίκων στο διάστημα μεταξύ 21-24 Απριλίου. Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι η Μέι οδεύει προς μία σαρωτική νίκη που θα μπορούσε να διευρύνει την πλειοψηφία των Συντηρητικών στο κοινοβούλιο κατά 100 και πλέον έδρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή