ΗΠΑ: Το Αρκάνσας εκτέλεσε δύο καταδικασμένους σε θάνατο εν μια νυκτί

ΗΠΑ: Το Αρκάνσας εκτέλεσε δύο καταδικασμένους σε θάνατο εν μια νυκτί

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αρκάνσας έγινε η πρώτη αμερικανική πολιτεία που εκτέλεσε περισσότερους από έναν κρατουμένους την ίδια ημέρα, από το 2000, καθώς πραγματοποίησε δύο εκτελέσεις βαρυποινιτών που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο το βράδυ της Δευτέρας.

Ο 46χρονος Μάρσελ Ουίλιαμς εκτελέστηκε μετά τον 52χρονο Τζακ Τζόουνς.

Ο πρώτος είχε καταδικαστεί για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία της 22χρονης Στέισι Ερικσον το 1997 καθώς και για την απαγωγή και βιασμό δύο ακόμη γυναικών.

Ο δεύτερος είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τη δολοφονία της Μέρι Φίλιπς, ηλικίας 34 ετών, το 1995, καθώς και για απόπειρα δολοφονίας της 11χρονης κόρης της. Είχε επίσης καταδικαστεί για υπόθεση βιασμού και δολοφονίας στη Φλόριντα.

Οι δύο άνδρες ήταν μεταξύ των οκτώ καταδικασμένων σε θάνατο φυλακισμένων που η πολιτεία του Αρκάνσας προγραμμάτιζε να εκτελέσει μέσα σε 11 ημέρες τον Απρίλιο, καθώς έληγε η χημική ουσία που θα χρησιμοποιούνταν στη θανατηφόρα ένεση.

Οι εκτελέσεις τεσσάρων από τους καταδικασθέντες είχαν προσωρινά αναβληθεί, μετά από δικαστική απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή