Ανάσα στις αγορές η νίκη Μακρόν

Ανάσα στις αγορές η νίκη Μακρόν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εντυπωσιακή άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών, και ιδιαίτερα των τραπεζικών, προκάλεσε η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η οποία άνοιξε την όρεξη των επενδυτών για μεγαλύτερη ανάληψη ρίσκου.

Στο Παρίσι ο χρηματιστηριακός δείκτης Cac 40 έκλεισε με άνοδο 4,1%, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη από τον Αύγουστο του 2012. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με κέρδη 3,3% στις 12.446,24 μονάδες, φτάνοντας σε νέο επίπεδο ρεκόρ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τραπεζικών μετοχών SX7E έκλεισε με άνοδο 7,4%, επίδοση που είναι η καλύτερη από το 2012.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 2,1%. Ακόμη καλύτερα από το χρηματιστήριο των Παρισίων τα πήγε χθες το Xρηματιστήριο του Μιλάνου με τον δείκτη FTSE MIB να καταγράφει κέρδη 4,8% και να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών, ενώ και ο Ftse 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 2,1%. Το ευρώ έφτασε χθες να ενισχύεται μέχρι και κατά 2 σεντ έναντι του δολαρίου.

Η απόδοση των γαλλικών κρατικών ομολόγων και άλλων χωρών της περιφέρειας μειώθηκε σημαντικά χθες, με εκείνη του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου να μειώνεται κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,73%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή