ΕΛΛΑΔΑ

Ανάσα στις αγορές η νίκη Μακρόν

Την εντυπωσιακή άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών, και ιδιαίτερα των τραπεζικών, προκάλεσε η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η οποία άνοιξε την όρεξη των επενδυτών για μεγαλύτερη ανάληψη ρίσκου.

Στο Παρίσι ο χρηματιστηριακός δείκτης Cac 40 έκλεισε με άνοδο 4,1%, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη από τον Αύγουστο του 2012. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με κέρδη 3,3% στις 12.446,24 μονάδες, φτάνοντας σε νέο επίπεδο ρεκόρ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τραπεζικών μετοχών SX7E έκλεισε με άνοδο 7,4%, επίδοση που είναι η καλύτερη από το 2012.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 2,1%. Ακόμη καλύτερα από το χρηματιστήριο των Παρισίων τα πήγε χθες το Xρηματιστήριο του Μιλάνου με τον δείκτη FTSE MIB να καταγράφει κέρδη 4,8% και να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών, ενώ και ο Ftse 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 2,1%. Το ευρώ έφτασε χθες να ενισχύεται μέχρι και κατά 2 σεντ έναντι του δολαρίου.
Η απόδοση των γαλλικών κρατικών ομολόγων και άλλων χωρών της περιφέρειας μειώθηκε σημαντικά χθες, με εκείνη του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου να μειώνεται κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,73%.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ