ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ν. Μαδούρο καλεί σε διάλογο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΚΑΡΑΚΑΣ. Σιωπηλές διαδηλώσεις οργανώθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα, εκφράζοντας την αυξανόμενη λαϊκή οργή μετά την έκρηξη της βίας που έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 20 ανθρώπων σε τρεις εβδομάδες.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις αναμένονταν να κατευθυνθούν προς τις επισκοπικές έδρες σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει κατηγορήσει την εκκλησία ότι παίζει ρόλο πολιτικού παράγοντα στο πλευρό της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, που διατηρεί την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο από το τέλος του 2015, έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τις διαδηλώσεις μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Την Τετάρτη και Πέμπτη, επεισόδια ξέσπασαν κατά τις πορείες διαμαρτυρίας καθώς διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας, που απαντούσαν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ. Μόνο τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους δρόμους του Καράκας. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κάλεσε για επανάληψη των συζητήσεων με την αντιπολίτευση. Οι περυσινές διαπραγματεύσεις της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση κατέρρευσαν όταν η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Μαδούρο ότι χρονοτριβεί και ότι δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες.

Κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου τηλεοπτικού του προγράμματος ο Μαδούρο δέχθηκε την ιδέα τέλεσης εκλογών για δημάρχους και πολιτειακούς κυβερνήτες, αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ενδεχόμενο προεδρικής εκλογής.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ