Καταδίκη της εισβολής στα γραφεία «Κ»

Καταδίκη της εισβολής στα γραφεία «Κ»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aγνωστοι εισέβαλαν χθες το πρωί στα γραφεία της «Καθημερινής», στη Θεσσαλονίκη. Περίπου δέκα άτομα, δύο εκ των οποίων με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, χτύπησαν το κουδούνι και ανέβηκαν στα γραφεία, τα οποία βρίσκονται στον πρώτο όροφο κτιρίου, επί της Τσιμισκή. Οι δράστες πέταξαν μπογιές στο εσωτερικό των γραφείων και φώναξαν συνθήματα. Ακόμη, πέταξαν φέιγ βολάν τα οποία καταφέρονταν κατά των δημοσιογράφων. Οι άγνωστοι αποχώρησαν πριν φτάσει η αστυνομία.

«Η εισβολή στα γραφεία της εφημερίδας “Καθημερινή” στη Θεσσαλονίκη συνιστά μια πράξη απολύτως καταδικαστέα», ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενέργειες που πλήττουν την έννοια της ελευθεροτυπίας δεν έχουν θέση στην πολιτική αντιπαράθεση».

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση εξέφρασε η Ν.Δ., επισημαίνοντας πως το περιστατικό αποτελεί άλλο ένα δείγμα έξαρσης της ανομίας και της ασυδοσίας περιθωριακών ομάδων. «Ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του και να βάλει τέλος στην κυβερνητική ανοχή των ταραχοποιών. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενου κράτους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Η επίθεση στα γραφεία εφημερίδας αποτελεί επίθεση κατά της δημοκρατίας», ανακοίνωσε το Ποτάμι. «Δεν έχει καμία σημασία αν οι δράστες δηλώνουν χουλιγκάνοι, μπαχαλάκηδες ή οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για φασιστική ενέργεια, με στόχο την ελευθερία του Τύπου».

Να προστατέψουν τους εργαζομένους της ενημέρωσης καλεί τις Αρχές το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, καταδικάζοντας την εισβολή κουκουλοφόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή