Νέα αντιπαράθεση Σκουρλέτη – Πατούλη

Νέα αντιπαράθεση Σκουρλέτη – Πατούλη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΚΕΔΕ προκάλεσε συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη σε ιστοσελίδα, όπου αναφέρεται σε πιθανή καθιέρωση μέγιστου αριθμού θητειών για τους δημάρχους. «Το πολιτικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης δεν είναι πολιτικό προσωπικό β΄ κατηγορίας. Αν θέλει να βάλει όριο θητειών, ας ξεκινήσει από τους βουλευτές και στη συνέχεια να φτάσει και στους δημάρχους», σχολίασε ο κ. Πατούλης. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr (την οποία αναπαρήγαγε το ΑΠΕ-ΜΠΕ) πως το υπουργείο προσανατολίζεται στην καθιέρωση θητειών: Εάν διατηρηθεί η πενταετία μεταξύ δύο αυτοδιοικητικών εκλογών οι θητείες θα είναι δύο, εάν επανέλθει η τετραετία θα είναι τρεις. Στην ίδια συνέντευξη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η απλή αναλογική που θα καθιερωθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να περιέχει και πριμοδότηση του πρώτου συνδυασμού. Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι ενδεχομένως μια παράταξη να μπορεί να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο με ποσοστό άνω του 45%, ενώ θα προωθηθούν ασφαλιστικές δικλίδες «έτσι ώστε να αποφύγουμε δυσλειτουργίες στα ζητήματα των αποφάσεων που αφορούν κρίσιμους τομείς των δήμων που μπορεί να έχουν να κάνουν με τον προϋπολογισμό, με το πρόγραμμα τεχνικών έργων κ.λπ.».

«Τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του επιβεβαιώνουν πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν διαθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για την αλλαγή του Καλλικράτη», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας επίσης πως ο κ. Σκουρλέτης αποφεύγει τον διάλογο. Μάλιστα, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε πως προσκαλεί τον υπουργό να παρευρεθεί στην αυριανή συνεδρίασή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή