Αγορές στην Ελλάδα μέσω της Alipay για Κινέζους επισκέπτες

Αγορές στην Ελλάδα μέσω της Alipay για Κινέζους επισκέπτες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την Alipay, την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών της Alibaba, θα έχουν οι Κινέζοι τουρίστες που θα επισκεφθούν το φετινό καλοκαίρι τη χώρα μας. Το βήμα αυτό αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις αγορές που κάνουν οι Κινέζοι τουρίστες στη χώρα μας, δεδομένου ότι το σύστημα Alipay αποτελεί το κύριο μέσο πληρωμών στην Κίνα και κατέχει μερίδιο 60% στην κινεζική αγορά. Αριθμεί δε 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Η πρώτη φάση θα είναι πιλοτική και θα συνεργασθούν περίπου 10-20 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις με κριτήριο το ύψος του τζίρου που κάνουν οι Κινέζοι σε αυτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Folli Follie. Μέσω της εφαρμογής αυτής, οι Κινέζοι θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να κάνουν τις πληρωμές τους ηλεκτρονικά στην Ελλάδα, αλλά και να ενημερώνονται για προσφορές, τουριστικούς προορισμούς, χώρους πολιτισμού, καταστήματα και εστιατόρια.

Η έκδοση βίζας

Επίσης, η ελληνική και η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζουν τις επαφές τους για της απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας για τους Κινέζους που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληρφορίες από την κινεζική κυβέρνηση φέρεται να έχει προταθεί η εφαρμογή του μοντέλου συνεργασίας που έχει επιλεγεί για το θέμα αυτό με την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου. Από το 2015 το Δουκάτο έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Alitrip (τη διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα της Alibaba) προκειμένου οι Κινέζοι τουρίστες να κάνουν ηλεκτρονικά, μέσω της Alitrip, την αίτηση για έκδοση βίζας.

Τόσο το θέμα της Alipay όσο και το αυτό της απλοποίησης των διαδικασιών έκδοσης βίζας συζητήθηκαν την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και την αντιπροσωπεία της Alipay Europe, επικεφαλής της οποίας ήταν η κ. Yana Geng, διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης της Alipay για την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή