Poltico: Με άδεια χέρια έφυγε η Ελλάδα απο τη Σύνοδο του ΔΝΤ

Poltico: Με άδεια χέρια έφυγε η Ελλάδα απο τη Σύνοδο του ΔΝΤ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άδεια χέρια αποχώρησε η Αθήνα από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, καθώς η Ελλάδα βρέθηκε εκτός ατζέντας, σχολιάζει δημοσίευμα του Politico.

Όπως σημειώνει το Politico, η Ελλάδα ίσως και να έπρεπε να βρισκόταν στο «μενού» της συνόδου και πως οι παρατηρητές του ελληνικού ζητήματος ευελπιστούσαν να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα, καθώς οι βασικοί «παίκτες» συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΔΝΤ.

«Αντ’ αυτού, οι Έλληνες αξιωματούχοι αποχώρησαν με άδεια χέρια. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξέδωσε μία λακωνική δήλωση μετά από τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημειώνοντας μόνο ότι είχαν ”εποικοδομητικές συνομιλίες”. Στη συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε ακόμη και να δεχθεί ερωτήσεις από Έλληνες δημοσιογράφους», γράφει το δημοσίευμα.

Τέλος, το Politico εξηγεί ότι η προφανής λύση είναι η ελάφρυνση χρέους, κάτι που ωστόσο η Γερμανία απορρίπτει, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες και θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή