ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Poltico: Με άδεια χέρια έφυγε η Ελλάδα απο τη Σύνοδο του ΔΝΤ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με άδεια χέρια αποχώρησε η Αθήνα από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, καθώς η Ελλάδα βρέθηκε εκτός ατζέντας, σχολιάζει δημοσίευμα του Politico.

Όπως σημειώνει το Politico, η Ελλάδα ίσως και να έπρεπε να βρισκόταν στο «μενού» της συνόδου και πως οι παρατηρητές του ελληνικού ζητήματος ευελπιστούσαν να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα, καθώς οι βασικοί «παίκτες» συναντήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΔΝΤ.

«Αντ’ αυτού, οι Έλληνες αξιωματούχοι αποχώρησαν με άδεια χέρια. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξέδωσε μία λακωνική δήλωση μετά από τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημειώνοντας μόνο ότι είχαν ”εποικοδομητικές συνομιλίες”. Στη συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε ακόμη και να δεχθεί ερωτήσεις από Έλληνες δημοσιογράφους», γράφει το δημοσίευμα.

Τέλος, το Politico εξηγεί ότι η προφανής λύση είναι η ελάφρυνση χρέους, κάτι που ωστόσο η Γερμανία απορρίπτει, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες και θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ