ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Εκτακτο συνέδριο αποφάσισε η Γεννηματά - Κατάργησε γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την απόφαση της να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε έκτακτο συνέδριο προκειμένου, μέχρι τη διεξαγωγή του, να παύσει την κριτική προς το πρόσωπό της δημοσιοποίησε σήμερα η κ. Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαρτάταξης. 

Και τούτο διότι, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, λόγω της διεξαγωγής του εκτάκτου συνεδρίου, η κ. Γεννηματά μπορεί επί της ουσίας να ακυρώσει την Κεντρική Επιτροπή (και το Γραμματέα της Ξεκαλάκη) μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητες σε ένα νέο όργανο, την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.  

Η απόφαση οφείλεται στα πρόσφατα γεγονότα στην Κεντρική Επιτροπή και στο γεγονός πως στην Χαριλάου Τρικούπη χρεώνουν στο δίδυμο Ξεκαλάκη - Ανδρουλάκη «παλαιοκομματική συμπεριφορά» και θεωρούν προς η νοοτροπία του γραμματέα του κόμματος και του ευρωβουλευτή έχει χαρακτηριστικά «φατρίας» και δημιουργίας εσωκομματικών μηχανισμών, όπως ανέφερε ουκ ολίγες φορές και στην ομιλία της η κ. Γεννηματά.

Στην εξίσωση αυτή η κεντρική διοίκηση του ΠΑΣΟΚ προσθέτει τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, που δείχνουν το κόμμα να φλερτάρει με ποσοστά κοντά στα 10% και θέλουν πάση θυσία να σταματήσουν φαινόμενο εσωστρέφειας.

Βασικά σημεία της ομιλίας της κ. Γεννηματά:

«Επαναλαμβάνω και σήμερα ότι προχωράμε αταλάντευτα στην υλοποίηση των αποφάσεων του Κεντρικού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την πραγματοποίηση του Πολιτικού- Προγραμματικού Συνεδρίου μας στο τέλος Ιουνίου.

Συνέδριο που φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα ακόμη ποιοτικό άλμα για την δημιουργία του μεγάλου ρεύματος πλειοψηφίας του προοδευτικού χώρου.

Για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης στην Ελλάδα.Ρεύμα που ήδη δημιουργείται στην κοινωνία, με την συσπείρωση των πολιτών στις τάξεις μας και την μαζική τους συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας.

Αυτό που καταγράφεται πια και σε μετρήσεις της κοινής γνώμης που είδαν και χθες το φως της δημοσιότητας.Συνέδριο που θα αποτυπώνει το πολιτικό μας στίγμα, την νέα στρατηγική μας για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, όπως ζητούν από εμάς οι πολίτες.
Συνέδριο που θα επεξεργασθεί το Πρόγραμμα Ελλάδα για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.Σύμφωνα και με τις αποφάσεις μας, που στηρίζονται από τα κόμματα και τους φορείς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το Συνέδριό μας θα πραγματοποιηθεί στο τριήμερο 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου».

Αιχμές 

«Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς αμφισβητούν και λοιδορούν τις ενεργές δυνάμεις της Ελληνικής Κοινωνίας Όπως αποφασίσαμε στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα μετέχουν τα εκλεγμένα στα όργανα των κομμάτων μας στελέχη, αλλά όχι μόνον αυτοί!

«Θα γίνει με το σπάσιμο μηχανισμών και καπετανάτων που μόνο για την δική τους δυναμική ενδιαφέρονται, έτοιμοι να φορέσουν οποιοδήποτε ένδυμα εξυπηρετεί τις στοχεύσεις τους.

Καλώ λοιπόν τώρα, όλους όσους ενδιαφέρονται για την ενότητα και την ανανέωση του χώρου μας, να συμβάλλουν στην επιτυχία του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δεν περισσεύει κανείς»

«Κανένας μηχανισμός ακόμα και αν φορά την προβιά του «νέου», δεν μπορεί να κρύψει ότι χαρακτηρίζεται από παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές.

Όσοι δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών».

Συνέδριο – Κατάργηση θέσης γραμματέα - Πολιτικού Συμβουλίου 

Για την αποτελεσματική διοργάνωση και διεξαγωγή του Συνεδρίου συγκροτείται με απόφασή μου, άμεσα Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) κατά τα πρότυπα σχετικών αποφάσεών μας σε αντίστοιχα Συνέδρια που προηγήθηκαν.

Η ΚΟΕΣ θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων που σχετίζονται με το Συνέδριο και θα έχει Γραμματεία και Συντονιστή.

-Οι αρμοδιότητες του Γραμματέα της ΚΠΕ μεταβιβάζονται στον Συντονιστή της ΚΟΕΣ.

-Οι αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου μεταβιβάζονται στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ και οι αρμοδιότητες της ΕΚΑΠ σε Επιτροπή της ΚΟΕΣ.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ