ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η κυβέρνηση έκοψε το ηλεκτρικό σε περιοχή που ελέγχεται από τους αυτονομιστές

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Ουκρανία έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε ορισμένα σημεία μίας ανατολικής επαρχίας της χώρας που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, επικαλούμενη μη αποπληρωμένα χρέη, μία κίνηση που σύμφωνα με το Κρεμλίνο, αντιστοιχεί σε απόρριψη από το Κίεβο των αποσχισθέντων περιοχών που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

«Αυτή τη νύχτα, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην προσωρινά κατεχόμενη περιοχή της επαρχίας Λούχανσκ διακόπηκε τελείως», δήλωσε ο Βσεβόλοντ Κοβάλτσουκ, επικεφαλής του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας «Ukrenegro». 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τις δηλώσεις ενός αξιωματούχου των αυτονομιστών, ο οποίος δήλωσε ότι η περιοχή, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, είχε προετοιμαστεί για τη διακοπή και θα βρει πρόσβαση σε άλλες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Την κίνηση κατήγγειλε ο Μπόρις Γκριζλόφ, απεσταλμένος της Μόσχας στις χρόνιες συνομιλίες για την ειρήνευση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας την κίνηση πολιτικώς κατευθυνόμενη και τονίζοντας ότι η Ρωσία θα παράσχει ηλεκτρικό στην περιοχή.

Ομοίως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε ότι η απόφαση να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή αποτελεί «ένα ακόμη βήμα από την Ουκρανία «στην κατεύθυνση απόρριψης των εδαφών»  που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο των αυτονομιστών από το 2014. 

    


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ