Βενεζουέλα: Στους 26 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων

Βενεζουέλα: Στους 26 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 26 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων του τελευταίου κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, καθώς ένας 23χρονος άντρας έχασε τη ζωή του από πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο δυτικό κρατίδιο της Λάρα, ανέφεραν οι αρχές της Βενεζουέλας.

Ο Ορλάντο Μεδίνα πέθανε ακαριαία από τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι σε δρόμο της πόλης Ελ Τοκιούγιο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει από προήλθε ο πυροβολισμός. 

Ο θάνατος τους ανεβάζει τον τραγικό απολογισμό των νεκρών του τελευταίου μήνα στους 26,με τους 15 να έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και των βίαιων διαδηλώσεων και τους άλλους 11 κατά τη διάρκεια νυχτερινών λεηλασιών καταστημάτων.

Επιπλέον, υπάρχουν ανεπίσημες αναφορές και για περισσότερα θύματα από ακτιβιστές και εγχώρια ΜΜΕ.

Το γραφείο του εισαγγελέα δεν έκανε γνωστό αν το θύμα ήταν υποστηρικτής της αντιπολίτευσης ή της κυβέρνησης, ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της επαρχίας ανέφεραν ότι πρόσκειτο στην αντιπολίτευση.

Τόσο οι αντίπαλοι όσο και οι υποστηρικτές του Μαδούρο μετρούν θύματα στην κατάσταση χάους που επικρατεί τον τελευταίο μήνα στη χώρα.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή