Ανοδος με… στυλ στην Ευρώπη

Ανοδος με… στυλ στην Ευρώπη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων χάρη στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και στην εξαγορά από τη LVMH του ποσοστού που δεν της ανήκε στον οίκο μόδας Christian Dior. Στη Νέα Υόρκη, πρώτη φορά στην ιστορία ο Nasdaq αναρριχήθηκε στις 6.000 μονάδες, ενόψει της περικοπής φόρων στις εταιρείες και λόγω των θετικών αποτελεσμάτων, και λίγο πριν από το κλείσιμο σημείωνε άνοδο 0,73% στις 6.027,26 μονάδες. Οπως αναφέρουν οι αναλυτές, το ενδιαφέρον των επενδυτών μεταστράφηκε από τα μεγέθη της διεθνούς οικονομίας και τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη προς τις επιδόσεις των μεγάλων ομίλων. Επίσης, οι ανησυχίες τους κατευνάστηκαν προσωρινά με τη νίκη του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Volvo ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη πρώτου τριμήνου, με τη μετοχή της να ενισχύεται 7,6%, ενώ και η μετοχή της εταιρείας Christian Dior ανήλθε 13% σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ λόγω της εξαγοράς της. Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,2%, ενώ στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με +0,15%, στο Παρίσι ο Cac 40 με +0,17% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με +0,10%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή