ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 12 Μαΐου για την πληρωμή των εισφορών Μαρτίου

ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 12 Μαΐου για την πληρωμή των εισφορών Μαρτίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παράταση έως τις 12 Μαΐου της προθεσμίας για την πληρωμή των εισφορών Μαρτίου – που έληγε σε 2 ημέρες, την Παρασκευή 28 Απριλίου – προχωρά ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού, Θανάση Μπακαλέξη.

Η παράταση αφορά τους 1.415.000 μη μισθωτούς – ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους και αγρότες- τα ειδοποιητήρια των οποίων θα αναρτηθούν στο σύνολό τους σήμερα.

Στα ειδοποιητήρια δεν θα περιλαμβάνονται οι εισφορές για το επικουρικό και το εφάπαξ, που αφορούν περίπου 300.000 ασφαλισμένους, ιδίως γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους, κατά περίπτωση. Και οι οποίες αναμένεται να συμπεριληφθούν στα ειδοποιητήρια του Ιουνίου.

Η καθυστέρηση στην ανάρτηση των ειδοποιητηρίων οφείλεται σύμφωνα με την διοίκηση του Ταμείου στην προσπάθεια να διορθωθούν σε μεγάλο βαθμό τα λάθη και οι αστοχίες που περιελάμβαναν τα ειδοποιητήρια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν άλλα 6.500 «μπλοκάκια» που θα έπρεπε να έχουν δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα για τους αμειβόμενους με ΔΠΥ σε 1 έως και 2 εργοδότες αλλά οι ασφαλισμένοι είχαν λάβει ειδοποιητήρια για να καταβάλουν πλήρεις εισφορές ως μη μισθωτοί, ενώ διεγράφησαν 1.000 περίπου συνταξιούχοι νομικοί, που λόγω των προβλημάτων στα μητρώα έλαβαν ειδοποιητήρια για να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.

Τέλη Μαΐου θα πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές Απριλίου και από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον Διοικητή του Ταμείου, θα ζητείται κανονικά, μία πληρωμή τον μήνα.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή