PANERAI Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo – 47mm

PANERAI Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo – 47mm

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo 47mm είναι ένα καθαρόαιμο καταδυτικό μοντέλο που προορίζεται για τη θάλασσα και είναι εμπνευσμένο από τη θάλασσα. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη τόσο η κάσα του όσο και η κορόνα με την κλασική προστατευτική γέφυρα των Luminor είναι ένα κράμα ορείχαλκου και κασσίτερου, εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση που προκαλεί το θαλασσινό νερό και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι. Εκτός από την μεγάλη σκληρότητα και αντοχή του, το μέταλλο αυτό διατηρεί τη θερμή του απόχρωση, αλλά με το πέρασμα του χρόνου αποκτά μία παλαιωμένη εμφάνιση, τη λεγόμενη πατίνα. Eάν κρίνουμε από την μεγάλη προσφορά μοντέλων από μπρούτζο που βλέπουμε τελευταία, είναι βέβαιο ότι αυτό το μέταλλο έχει φανατικούς οπαδούς. Η πατίνα δημιουργείται από την αντίδραση του ορείχαλκου σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο ιδρώτας, το νερό, ο αέρας και δεν αποτελεί ένδειξη καταστροφής του μετάλλου, αλλά διαφοροποίησης της εμφάνισής του στο πέρασμα του χρόνου. Και επειδή κάθε ρολόι «ζει και αναπνέει» σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη του, η πατίνα που αποκτά είναι κάθε φορά διαφορετική.

PANERAI Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo – 47mm-1

Από μπρούτζο είναι φτιαγμένη και η οδοντωτή περιστρεφόμενη στεφάνη, η οποία φέρει κλίμακα για τη μέτρηση του χρόνου κατάδυσης και συνδέεται με την κάσα με ένα ειδικό σύστημα-πατέντα της Panerai, το οποίο εγγυάται απόλυτη ακρίβεια κατά την περιστροφή.

PANERAI Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo – 47mm-2

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει αυτό το μοντέλο της Panerai ιδιαίτερα ξεχωριστό και ελκυστικό είναι ότι για πρώτη φορά συνδυάζει μπρούτζινη κάσα με καντράν σε βαθύ μπλε χρώμα. Οι φίλοι της μάρκας ίσως θυμούνται ότι παλιότερα η Panerai είχε παρουσιάσει δύο ορειχάλκινες limited editions, 1.000 κομματιών εκάστη: το Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo 47mm (PAM 382) το 2011 και το Luminor Submersible 1950 3 Days Power Reserve Automatic Bronzο (PAM 507) το 2013. Και οι δύο είχαν καντράν σε πράσινο λαδί χρώμα.

PANERAI Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo – 47mm-3

Οι ευμεγέθεις δείκτες και οι στρογγυλές ενδείξεις των ωρών φέρουν vintage μπεζ επίστρωση Superluminova για να είναι ορατοί στο σκοτάδι. Το ρολόι δείχνει τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα (στο 9), την ημερομηνία (στο 3) και, όπως όλα τα Sumbersible της Panerai, είναι στεγανό μέχρι 300 μ. βάθος.

PANERAI Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo – 47mm-4

Από το κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας αποκαλύπτεται ο αυτόματος Caliber P.9010, δημιούργημα της Manufacture Panerai στο Neuchâtel, ο οποίος έχει 72 ώρες αυτονομία (τρεις ολόκληρες ημέρες). Το νέο Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo 47mm αγκαλιάζει τον καρπό με ένα λουράκι από καφέ δέρμα και κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 1.000 κομματιών. Το μοντέλο έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης – SIHH 2017 και αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Ιούλιο.

Περισσότερα για την Officine Panerai εδώ.

Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή