ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για κατοχή και διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθησαν δύο άτομα μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στα σπίτια τους σε περιοχή της Αττικής.

Στη διερεύνηση της υπόθεσης συνέβαλαν στοιχεία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α. και σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε το ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, που κατείχε ή/και διαμοίραζε, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Με βάση τα στοιχεία αυτά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών,  εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και από την ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στα σπίτια των συληφθέντων..

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ