Τελευταία ευκαιρία επιβίωσης για τον Ολυμπιακό – Δεύτερη νίκη της Εφές (64-60)

Τελευταία ευκαιρία επιβίωσης για τον Ολυμπιακό – Δεύτερη νίκη της Εφές (64-60)

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Από το πλεονέκτημα έδρας και την νίκη στον πρώτο αγώνα του ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός βρίσκεται υπό το φάσμα του αποκλεισμού στα πλει οφ της Ευρωλίγκας, με την δεύτερη συνεχόμενη ήττα που γνώρισε από την Εφές Αναντόλου (64-60) στον τρίτο αγώνα της σειράς και πλέον οι «ερυθρόλευκοι», θα έχουν την τελευταία ευκαιρία επιβίωσης τους για να ισοφαρίσουν σε 2-2 νίκες στον αυριανό τέταρτο αγώνα και πάλι στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Διαφορετικά, το φάιναλ φορ, δεν θα έχει ελληνικό εκπρόσωπο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά…

 
Ο Ολυμπιακός αντέδρασε καθυστερημένα στην διεκδίκηση της νίκης και θα μπορούσε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, αν το τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο του Σπανούλη, ήταν εύστοχο στα 3’’ πριν από την λήξη (63-60), όπως τα τρία προηγούμενα. Το τελευταίο τρίποντο του Σπανούλη, όμως, εκδηλώθηκε εκτός ισορροπίας, αν και σε παλιότερες, παρόμοιες φάσεις, είχε ευστοχήσει. 

 
Στο 33’, το προβάδισμα των γηπεδούχων ήταν 17 πόντοι (51-34), λόγω της απρόσμενης αδράνειας που είχαν συνολικά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά κυρίως της αδυναμίας πρωταγωνισμού στην επίθεση από τους δυο ηγέτες του, Σπανούλη και Πρίντεζη. Ο αρχηγός της ομάδας, όμως, άφησε ανοκλήρωτη την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι φιλοξενούμενοι και ύστερα από 3 εύστοχα τρίποντα, ήταν άστοχος στην τελευταία απόπειρα ισοφάρισης του σκορ στα 3’’ πριν από την λήξη (63-60).

 
Με την ίδια πεντάδα σ’ όλη την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου (14-17), ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ρυθμού, δεν αιφνιδιάστηκε από τον αρχικό ενθουσιασμό της Εφές που ήθελε να παίξει με την γνώριμη τατύχητα της και παρά τα 4 λάθη του Σπανούλη και την αδυναμία του να σκοράρει από τους δυο σέντερ, Μπιρτς και Μιλουντίνοφ, οδήγησε την ροή του αγώνα στα δικά του «μέτρα». 

 
Η Εφές, όμως, ανέβασε «στροφές» στην απόδοση της με τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο της και μετέτρεψε το 15-20 στο 13’ σε 33-27 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες έχασαν την αμυντική σταθερότητα τους, με αποτέλεσμα το επιμέρους σκορ της Εφές να φτάσει στο 19-10 για το δεύτερο δεκάλεπτο και να κερδίσει σταδιακά την ψυχολογία του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έπαιξαν με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση στο δεύτερο ημίχρονο. 

 
Η Εφές είχε μεγαλύτερη ενέργεια σε ατομικό επίπεδο, αξιοποίησε τις 13 περισσότερες κατοχές της μπάλας (68 έναντι 15) και την ευστοχία του 50 τοςι εκατό στα δίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 17 λάθη, εκ των οποίων τα 8 ήταν από τα χέρια του Σπανούλη, ο οποίος ήθελε να…επανορθώσει με τα 3 τρίποντα και την μια ασιστ στον Μπίρτς, μειώνοντας στον πόντο (61-60 στα 18’’). 

 
Στο επόμενο 48ώρο, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να διορθώσει τα λάθη του τρίτου αγώνα και να βρεί επιθετικές λύσεις και βοήθεια από τους ψηλούς του. Γιατί, το «μαγκιγιάζ» στην θέση του σέντερ, απέφερε μόλις εννέα πόντους από τους τρεις παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν… 
 
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: Τόμας, Χάνεϊκατ 6 (7 ριμπ.), Μπαλμπάι, Μπράουν 12, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 11 (1), Ερτέλ 13 (1), Πολ, Ντάνστον 16, Κερκ 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 8 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 5 (1/4 τρίπ., 7 ριμπ.), Σπανούλης 15 (3), Ουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 7 (2), Μάντζαρης 8 (2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή