Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έκανε σε 3 χρόνια μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει εδώ και 15 χρόνια

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έκανε σε 3 χρόνια μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει εδώ και 15 χρόνια

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα πραγματοποίησε τα τελευταία 3 χρόνια διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει τα τελευταία 15 έτη, σχολίασε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, ερμηνεύοντας τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, παρά την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει σημειώσει.

Ως προς το ζήτημα του ελληνικού χρέους ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού βάρους, τάχθηκε όμως κατά της ονομαστικής μείωσης του χρέους.

Ο Μοσκοβισί προχώρησε στην παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε βελγικό πανεπιστήμιο με θέμα τις πιθανές επιπτώσεις από μία έξοδο κράτους από την Ευρωζώνη. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η έξοδος οποιασδήποτε χώρας από το ευρώ θα οδηγούσε την Ευρωζώνη σε αποσύνθεση.

Αναφερόμενος τέλος στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία σημείωσε πως τίποτα δεν έχει κριθεί τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ακόμα και σε περίπτωση ήττας της Μαρίν Λεπέν αν λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 40% θα είναι ένα πολύ αρνητικό μήνυμα.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή